22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Începe goana după certificatul de gaze. Cine este persoană vulnerabilă și cum se negociază prețul la gaze

  Ultimele știri

  Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei Consumatorii a elaborat un proiect care este pus în dezbatere publică, până pe 19 februarie, potrivit căruia persoanele cu venituri reduse și cele cu probleme de sănătate vor fi declarate consumatori de gaze vulnerabili. Restul consumatorilor casnici vor trebui să îşi negocieze singuri tarifele cu furnizorii. Liberalizarea completă a pieţei gazelor naturale ar urma să aibă loc în vara anului 2021.

  Definirea consumatorului vulnerabil este importantă pentru că doar clienții din această categorie vor mai plăti tarife reglementate după liberalizarea completă a pieței, restul consumatorilor casnici urmând să își negocieze singuri tarifele cu furnizorii.

  Astfel, potrivit proiectului de ordin, “clientul final aparținând categoriei de clienți casnici este înregistrat drept client vulnerabil dacă îndeplinește cel puțin una dintre următoarele condiții: a) are venituri reduse, stabilite de instituțiile statului cu atribuții în domeniul protecției sociale; b) la locul de consum locuiește o persoană care din motive de sănătate/vârstă necesită continuitate în alimentarea cu gaze naturale sau alte condiții speciale referitoare la activitatea de furnizare a gazelor naturale”.

  Criteriile de încadrare a unui client casnic în categoria clientului vulnerabil din motive de venituri reduse, facilitățile și modalitățile de implementare a acestora sunt stabilite de instituțiile statului cu atribuții în domeniul protecției sociale și se comunică furnizorului de către acestea.

  Continuarea pe dc news

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet