33.6 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Începe festivalul „Hai la teatru”

Sute de elevi din Moldova s-au inscris la cel mai apreciat festival – concurs de teatru adresat elevilor. Ajuns la cea de-a saptea editie, nu mai putin de 60 de trupe de teatru din scoli s-au inscris pentru a castiga un premiu. Si elevii din Pascani, de la Liceul Teoretic „Miron Costin” s-au inscris in concurs cu trei trupe: premiata trupa „Fenomenalii” – liceu dar si gimnaziu – nou infiintata si trupa de teatru de papusi „Suflet si masca”. Formatiile sunt coordonate de profesorii Elena Dascalita si Ionela Luca.

Anul trecut formatiile s-au intors cu premii la sectiunea cea mai buna interpretare in rol masculin si pentru interpretarea lui „Bubico”. Pascanenii vor merge pregatiti la acest festival cu piesele „Viata ca o poveste” de Sanzaiana Popescu si „L-am visat pe nenea Iancu” de Dumitru Popescu. Trupa teatrului de papusi va pune in scena un colaj din Caragiale.

Festivalul va avea loc la Teatru „Luceafarul” din Iasi, ca în fiecare an, pe 20 şi 21 martie, date semnificative pentru comunitatea artistică internaţională. UNESCO le-a declarat Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, 20 martie, respectiv Ziua Mondială a Marionetei, 21 martie.

Festivalul este structurat pe trei categorii, clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII, competitorii provenind atat din mediul urban cat şi din mediul rural. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow