13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Incepe expertizarea investitiilor ilegale, marca Ratoi-Craciunescu

O firmade experti in verificare modul de cheltuire a banilor publici a acceptat sa efectueze o expertiza judiciara pentru zece investitii dubioase facute de fostii primary Neculai Ratoi si Grigore Craciunescu. Ei au fost ieri la Pascani in urma anuntului publicat de Primarie, iar contractul urmeaza sa fie incheiat in urmatoarele zile.

Neregulile au fost constatate de Curtea de Conturi iar pentru clarificarea lor administratia locala a cerut o verificare tehnică şi contabilă. Asta deoarece sunt dubii mari privind modul de cheltuire şi înregistrare a banilor publici precum şi a respectării datelor tehnice din proiecte. Suma pusă la dispoziţie pentru realizarea documentaţiei este de peste 42.000 lei.

O parte din investiţiile care urmează să fie verificate au fost aduse şi în atenţia DNA prin intermediul fostului consilier independent Dionisie Afloroaei în urma raportului întocmit de comisia specială a Consiliului Local în anul 2012.
Vorbim de investiţii de milioane de euro din bugetul local sau fonduri guvernamentale unele plătite dar nerealizate.
Este vorba despre construirea bazei sportive de la Blăgeşti, reabilitarea termică a blocurilor T6 şi T7, lucrările de reabilitare şi reparatii de la Colegiul Mihail Sadoveanu, Grădiniţă Gastesti, şi Colegiul CF Unirea precum şi lucrările de asfaltare şi reparaţii capital de pe strada Moldovei, Ştefan cel Mare, Ion Creanga, George Enescu, 13 Decembrie şi Gavril Gheorghiu.

Pe aceeaşi listă se afla şi o serie de lucrări privind extinderea reţelelor de apă, realizate de Prest Serv Apa precum şi amenajarea sălii multifuncţionale de la Primăria Paşcani.
Pentru o parte dintre ele nici nu se mai găsesc documentatiile tehnice iar alte lucrari au fost găsite facturi duble, sau achitate în avans apoi modificate. Acum nimeni din Primărie nu vrea să îşi asume responsabilitatea iar inspectorii Curţii de Conturi a cerut recuperarea prejudiciilor.

Menţionăm că tot la DNA ar mai fi în lucru încă un dosar cu privire la modul de repartizare al locuinţelor ANL.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow