25 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
25 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
Array

Începe evaluarea naţională a elevilor de clasa a II-a

Aproximativ 203.000 de elevi de clasa a II-a vor susţine luni evaluarea naţională la limba română.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, marţi elevii de clasa a II-a aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă, iar miercuri, 3 iunie, este programată evaluarea la matematică.

Următoarele evaluări, cele pentru clasa a VI-a, vor avea loc în 5-6 iunie.

Potrivit MEN, un raport de tip PISA cu evaluări pe fiecare competenţă pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a va fi realizat la nivel naţional.

Evaluările nu vor avea ca finalitate o notă în catalog, deoarece nu acesta este scopul lor, ele vor oferi profesorilor, elevilor şi părinţilor informaţii concludente despre nivelul de pregătire şi despre ceea ce trebuie îmbunătăţit, a anunţat Ministerul Educaţiei.

La nivel naţional, va exista un raport, similar raportului PISA, cu evaluări pe fiecare competentă, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, ce va sta la baza măsurilor ce vor trebui adoptate în vederea remedierii deficienţelor.

MEN susţine că evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a urmează modelul testelor internaţionale, ele introducând, de fapt, un sistem de pregătire a elevilor, obişnuindu-i cu examenul de la finalul ciclului gimnazial.

Sursa Jurnalul National

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
25 ° C
25.5 °
21.9 °
64 %
2.6kmh
92 %
joi
31 °
vin
29 °
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI