More

  Începe etapa zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat

  Array

  La Iaşi începe etapa zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat

  În perioada 22 – 23 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi organizează faza zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

  În această etapă îşi vor arăta cunoştinţele, abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii, şase echipaje de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor:  Iaşi, Neamţ, Botoşani, Bacău,Vaslui, Suceava.

  Activităţile ocazionate de acest eveniment vor debuta pe data de 22 iunie a.c., la ora 09:00, în parcarea Era Shopping Park Iaşi. Competiţia, organizată în premieră în judeţul Iaşi, se va desfăşura după următorul program:

  22 iunie – 09:00-09:30 – Festivitatea de deschidere;
  09:30-14:30–Desfăşurarea probelor de concurs.
  23 iunie – 09:00-13:00 – Desfăşurarea probelor de concurs;
  – 13:00-14.00 – Festivitatea de premiere şi închiderea Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat – faza zonală.

  Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat cuprinde două probe, ce se desfăşoară în două etape: Descarcerarea din vehicule şi Acordarea primului-ajutor calificat. Cele mai bune 3 echipaje din prima etapă se califică pentru a doua etapă.

  “Proba Descarcerarea din vehicule” urmăreşte dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte salvarea victimelor. Pe parcursul exerciţiului, evaluatorii urmăresc cu prioritate comanda intervenţiei, siguranţa salvatorilor, tehnicile de descarcerare, îngrijirea prespitalicească şi folosirea eficientă a echipamentului. În cadrul probei, echipajele trebuie să fie în măsură să identifice cele mai bune tehnici de descarcerare din vehicule, dar şi să promoveze eventualele idei inovatoare privind tehnicile de descarcerare din vehicule, acesta fiind şi un prilej excelent pentru realizarea unui schimb de experienţă cu privire la modul de lucru al salvatorilor.

  În cadrul probei “Acordarea primului ajutor calificat” se urmăresc aplicarea şi respectarea întocmai a protocolului specific, precum şi dezvoltarea competenţelor profesionale în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor calificat pacienţilor traumatizaţi. Echipajele participante vor avea ocazia să-şi valorifice toate cunoştinţele privind acordarea unei îngrijiri prespitaliceşti la un nivel superior şi să demonstreze implementarea măsurilor de securitate, atât a salvatorilor cât şi a victimelor.

  Reprezentanţii  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi invită cetăţenii să asiste la această competitiţe, unde vor putea vedea echipajele de pompieri întrecându-se în rezolvarea unor scenarii dificile şi surprinzătoare.

   SURSA ISU IASI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  Amendamentele Olariu, pentru lista de investitii din acest an

  Administratia locala din Pascani se pregateste pentru dezbaterea si aprobarea bugetului dar si a listei de investitii pentru anul in curs. Documentele vor fi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI