Acţiune importantă la Paşcani pentru colectarea selectivă a deşeurilor municipal. Societatea locală de salubritate anunţa că începând cu data de 15 martie,  la punctele de colectare din oraş vor fi puse containerele pente colectare selectivă.

În fiecare locaţie vor fi câte patru recipiente:  unul de culoare albastră pentru hârtie şi carton, unul de culoare galbenă pentru plastic, PET-uri şi metal, unul de culoare verde deschis pentru sticlă, borcane, geamuri şi unul de culoare verde închis pentru deşeuri menajere mixte.
Containerele vor fi inscripţionate, indicându-se tipul de deşeuri ce trebuie depozitat.

Acţiunea are ca scop diminuarea cantităţilor de gunoi transportate şi depozitate la groapa ecologică de la Iaşi. Deşeurile selective urmează să fie valorificate contra cost şi doar cel rămas va fi depozitat, ceea ce va duce la reducerea semnificativă a costurilor.

În regulamentul asociaţiei judeţene de salubritate, care va fi operaţional la Paşcani odată cu preluarea serviciilor de noul operator regional, sunt prevăzute sancţiuni pentru cei care aruncă gunoiul în altă parte decât în containerele indicate.

Deocamdată ele nu vor fi aplicate, spun reprezentanţii administratiei locale. Urmează o perioadă de acomodare a cetăţenilor cu noile reguli şi de informare cu privire la colectarea selectivă.
In total vor fi amplasate 720 de pubele in toate punctele de colectare din Pascani. Pana in prezent au fost aduse de la Iasi cca 500.

Slider