More

  Începe colectarea deșeurilor în comuna Lespezi, de pe 12 martie, o dată la două săptămâni

  De saptamana viitoare, operatorul judetean de salubritate, Girexim, va colecta gunoiul menajer si din comuna Lespezi. Pe 12 martie, va fi prima zi de activitate, urmand ca apoi, strangerea deseurilor sa se faca o data la doua saptamani, in ziua de vineri, de catre doua masini ale firmei.

  Primarul comunei, Ioan Lazar, a precizat ca in acest an, cetatenii comunitatii pe care o conduce nu vor plati nici o taxa de salubritate, costurile urmand sa fie asigurate in totalitate de la bugetul local, asa cum era si pana in prezent.

  Pubelele sunt deja in fiecare gospodarie, iar oamenii sunt rugati sa le scoata la poarta, in ziua de colectare. Deocamdata este vorba doar despre deseuri mixte. Colectarea selectiva poate fi facuta prin cele 24 de platforme amenajate de administratia locala pe raza comunei.

  De precizat este faptul ca, in acest moment, in judetul Iasi taxa de salubritate este de 9,66 lei pe luna pentru fiecare persoana de la oras, iar cei din zona rurala platesc cate 4,47 lei pe luna/persoana.

  Programul de colectare a deseurilor mixte din poarta in poarta se va face o data la doua saptamani in ziua de vineri, incepand cu data de 12 martie a.c.

  Va rugam ca in acea zi sa scoateti pubelele in fata portii.

  Acele pubele nu trebuie sa contina deseuri reciclabile hartie, carton, metal, plastic, sticla. Deseurile reciclabile se vor depozita in recipienti speciali alocati in platformele de colectare dupa cum urmeaza: hartie, carton in recipient albastru, metal, plastic in recipient galben, sticla in recipient verde!” se arata in anunt.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet