22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Începe colectarea deșeurilor în comuna Lespezi, de pe 12 martie, o dată la două săptămâni

De saptamana viitoare, operatorul judetean de salubritate, Girexim, va colecta gunoiul menajer si din comuna Lespezi. Pe 12 martie, va fi prima zi de activitate, urmand ca apoi, strangerea deseurilor sa se faca o data la doua saptamani, in ziua de vineri, de catre doua masini ale firmei.

Primarul comunei, Ioan Lazar, a precizat ca in acest an, cetatenii comunitatii pe care o conduce nu vor plati nici o taxa de salubritate, costurile urmand sa fie asigurate in totalitate de la bugetul local, asa cum era si pana in prezent.

Pubelele sunt deja in fiecare gospodarie, iar oamenii sunt rugati sa le scoata la poarta, in ziua de colectare. Deocamdata este vorba doar despre deseuri mixte. Colectarea selectiva poate fi facuta prin cele 24 de platforme amenajate de administratia locala pe raza comunei.

De precizat este faptul ca, in acest moment, in judetul Iasi taxa de salubritate este de 9,66 lei pe luna pentru fiecare persoana de la oras, iar cei din zona rurala platesc cate 4,47 lei pe luna/persoana.

Programul de colectare a deseurilor mixte din poarta in poarta se va face o data la doua saptamani in ziua de vineri, incepand cu data de 12 martie a.c.

Va rugam ca in acea zi sa scoateti pubelele in fata portii.

Acele pubele nu trebuie sa contina deseuri reciclabile hartie, carton, metal, plastic, sticla. Deseurile reciclabile se vor depozita in recipienti speciali alocati in platformele de colectare dupa cum urmeaza: hartie, carton in recipient albastru, metal, plastic in recipient galben, sticla in recipient verde!” se arata in anunt.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow