2.7 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Începe campania de vaccinare în şcoli. Vezi care este calendarul

vaccin

Peste 2 300 de elevi din Pascani vor fi vaccinati in urmatoarele saptamani. Potrivit Ministerului Sanatatii, in luna octombrie vor fi vaccinati elevii de clasa I, in luna noiembrie vor fi vaccinati elevii din clasele a IX a si a X a, urmand ca in luna decembrie sa fie vaccinati elevii de clasa a II a. Scolarii vor fi vaccinati impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului, dar si antitetanos sau antipoliomielitica. Pentru prima data s-a inclus aceasta vaccinare si la copiii in varsta de 6 ani, care sunt in clasa pregatitoare. Numarul dozelor necesare solicitate pentru Pascani si suburbii sunt: pentru grupa pregatitoare 339, clasa I 271, clasa a II a 361, clasa a VIII a 377, iar clasa a IX a 975.

Medicul scolar, Iustina Filipov face un apel catre parinti, sa coopereze si sa permita vaccinarea copiilor, deoarece opunerea lor poate pune in pericol viata acestuia. Din cauza refuzului, in anii trecuti s-au inregistrat zeci de cazuri de rujeola si rubeola la elevii din Municipiu.

Aceste vaccinuri, care sunt gratis, sunt foarte importante mai ales pentru elevii care se afla in clasa I, deoarece la acea varsta se face ultimul vaccin pentru prevenirea rubeolei, rujeolei si oreionului. Informatii despre vaccin sau reprogramarea elevilor care nu au fost la scoala se pot gasi la sediul amplasat in cadrul vechii Primarii.

Calendarul campaniilor de vaccinare a elevilor pentru anul scolar 2013-2014 este urmatorul in perioada 7- 18 octombrie, elevii de clasa I vor fi vaccinati impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului, in perioada 4 -15 noiembrie se va face vaccinarea diftero – tetanica la clasa a IX (restantieri din anul scolar 2012-2013) si la clasa a X-a (restantieri din anul scolar 2011-2012). In perioada 2-13 decembrie, se va face vaccinarea antipoliomielitica la elevii de clasa a II-a. In aprilie – mai 2014 urmeaza sa se faca vaccinarea diftero-tetanica la clasa a VIII-a. ziarulorizont.info

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow