19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Incepe campania de incheiere a conventiilor pentru facturarea şi plata individuală la apa. Iata conditiile

ApaVital trece la încheierea de convenţii pentru facturarea şi plata individuală a serviciilor de apă şi canalizare, de săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut astăzi după ce consilierii locali au aprobat, apoi au anulat şi amânat o metodologie care i-ar fi ajutat şi mai mult pe locatarii de la bloc.
Convenţiile vor fi încheiate numai cu proprietarii locuinţelor, că anexe la contractele de furnizare deja semnate de reprezentanţii de scară sau cei ai asociaţiilor.
Pentru asta trebuie îndeplinite câteva condiţii: locatarii scării sau blocului care solicita încheierea de convenţii trebuie să depună la sediul din Paşcani o cerere colectivă şi un tabel cu semnăturile tuturor iar plata facturilor să fie la zi.
Facturile vor cuprinde atât consumurile înregistrate pe apometrele din apartamente sau scările de bloc cât şi diferenţele. Citirile şi împărţirea diferenţelor va fi făcută de cei care prestează deja astfel de servicii.
Cei care vor încheia convenţii vor primi facturi individuale în fiecare lună prin intermediul reprezentantului de scară au al asociaţiei de proprietari. Astfel plata se va putea face direct de fiecare locatar, la casierii sau electronic.
Menţionăm că acolo unde sunt asociaţii de proprietari, odată cu încheierea convenţiilor individuale nu va mai fi oprită apa colectiv din cauza rau-platnicilor ci facturile vor fi recuperate în instanţă, de operator.

In momentul de fata peste 90% dintre păşcăneni nu mai au problele cu operatorul de apă, privind contractarea şi furnizarea. Mai exact, acum sunt încheiate 3374 contracte individuale la case şi alte 288 cu agentii economici. La blocuri, în condomenii sunt 186 de contracte cu reprezentanţii de scară, 27 de contracte cu asociaţiile, 372 de contracte individuale în nume propriu, 272 contracte individuale cu apometrele pe casa scării şi 248 de convenţii individuale.
 

COMUNICAT

Convenții pentru proprietarii din condominii

Din dorința de a veni în întâmpinarea solicitărilor primite de la o parte a cetățenilor din Pașcani, SC ApaVital SA face un pas înspre satisfacerea solicitărilor proprietarilor de apartamente din blocurile municipiului. Astfel, în perioada imediat următoare va demara acțiunea de încheiere a Convențiilor pentru facturarea și plata individuală a consumurilor de apă rece (și, acolo unde este cazul, caldă) și a serviciilor de canalizare-epurare la nivel de condominii conectate la contoare de branșament de apă rece (care poate fi la nivel de scară, bloc etc.), inclusiv cu locatarii din condominiile / blocurile cu sistem de distribuție al apei de tip vertical (în cazul cărora repartitoarele de costuri / apometrele sunt montate în interiorul locuințelor), în baza unui contract valabil de furnizare a apei și de prestare a serviciilor de canalizare și epurare, încheiate fie cu un titular de branșament, fie cu o asociație de proprietari sau de locatari.

Principalele condiții care trebuie îndeplinite de către solicitanți sunt următoarele:

  1. Cei care solicită încheierea de convenții pentru facturarea și plata individuală a consumurilor de apă rece (și, acolo unde este cazul, caldă) și a serviciilor de canalizare-epurare trebuie să fie proprietarii unităților imobiliare pentru care se solicită încheierea convenției sau reprezentații lor autorizați
  2. Unitățile imobiliare (apartamente, garsoniere, spații comerciale etc.) pentru care se solicită încheierea de convenții individuale trebuie alimentate cu apă printr-un contor de branșament care deservește respectivul condominiu (care poate fi la nivel de scară, bloc etc.)
  3. Se solicită încheierea de Convenții individuale pentru toate unitățile imobiliare din respectivul condominiu. Solicitarea de încheiere a Convențiilor trebuie manifestată explicit, printr-o cerere colectivă (tabel nominal prin care se solicită, pe bază de semnătură, încheierea de convenții individuale)
  4. La data semnării Convențiilor de facturare individuală restanțele respectivului condominiu față de SC ApaVital SA sunt achitate integral

Tabelele pentru cererile colective se regăsesc pe site-ul ApaVital (Info Paşcani) sau direct la Casieria ApaVital din Pașcani, situată în M. Kogălniceanu nr.32 Bloc J.

Biroul de Presă ApaVital

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow