De săptămâna viitoare începe campania de încheiere a convenţiilor individuale pentru serviciile de apă şi canalizare. Sunt vizaţi păşcănenii de la bloc care sunt înscrişi în asociaţiile de proprietari şi îşi doresc ca primească facturi individuale. Primăria a anunţat că oferă consultanta celor interesaţi prin intermediul funcţionarilor de la Compartimentul Asociaţii de Proprietari.

Noile convenţii vor fi ca anexă la contractul de furnizare încheiat deja cu asociaţiile de proprietari. Condiţia este că toţi locatarii de pe scara blocului să fie de acord cu acesta această metodă de facturare. Principalul avantaj este că ApaVital nu va mai face debranşări colective pentru neplata facturilor ci măsurile de recuperare vor fi luate doar împotriva rău – platnicilor.
Încheierea convenţiilor individuale la apa este posibilă abia acum, după ce consilierii locali au aprobat o metodologie de repartizare şi facturare. Dezbaterile şi votul pe acesta tema au avut loc în şedinţă din 31 mai, după ani de zile de discuţii pro şi contra.
Menţionăm că în momentul de faţă, din cele cca 8500 de apartamente, câteva mii au încheiate contracte individuale şi alte câteva mii sunt organizate în asociaţii de proprietari unde pot fi încheiate convenţii individuale.

Slider


loading...
Slider