31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Incepe aglomeratia la pasapoarte si buletine. Valabilitatea pasapoartelor simple se extinde la zece ani

Masuri pentru evitarea aglomeratiei la pasapoarte si buletine. Valabilitatea pasapoartelor simple se extinde la zece ani

A inceput deja perioada concediilor si a cea in care se intorc acasa, in tara, romanii plecati peste hotare. Din acest motiv incepe si aglomeratia in institutiile care elibereaza buletine sau pasapoarte.

Reprezentantii Prefecturii Iasi au precizat ca au luat toate masurile ca in aceasta perioada, eliberarea documentelor sa se desfasoare in conditii normale. In acest moment, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Iaşi sunt deschise sapte ghisee.

Depunerea cererii se face fie online, insa sunt programari pana la inceputul lunii octombrie, fie mergeti la sediu si luati un bon de ordine, de luni pana vineri intre orele 8.30 – 10.30, cu dovada platii si actul de identitate.

O veste buna este faptul ca, potrivit celor spuse de prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, din 20 iulie termenul de valabilitate pentru pasapoartele simple electronice pentru persoanele de peste 25 ani , se va dubla de la 5 la 10 ani, lucru ce va duce in timp la evitarea aglomeratiei.

De asemenea, ministrul Carmen Dan a anuntat ca cea mai importanta schimbare este aceea ca pasapoartele simple temporare, cele cu valabilitate de un an se vor elibera in termenul de 3 zile numai atunci cand exista o urgenta dovedita.

Această modificare va determina ca un număr cât mai mare de cetățeni să opteze pentru un pașaport electronic cu o durată mai mare de valabilitate și să nu mai avem același număr mare de solicitări în fiecare an”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, in presa nationala.

In ceea ce privesc taxele, acestea sunt urmatoarele: 258 lei – pentru persoanele cu vârstă peste 12 ani, 234 lei – pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani iar pentru pasaportul simplu temporar: 96 lei – indiferent de vârstă.

Daca trebuie sa va schimbati actul de identitate, trebuie sa stiti ca Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Paşcani are program prelungit in doua zile, miercuri si joi, pana la 18,30, pentru primiri si eliberare documente.

Perioada de eliberare a buletinelor variaza de la cateva zile, cele in regim de urgenta si pana la trei saptamani.

Mai trebuie sa stiti si faptul ca pentru evitarea aglomeratiei puteti depune o cerere pentru un nou buletin, chiar si cu 6 luni inainte de expirarea termenului de valabilitate a documentului.

Pentru mai multe informatii in ceea ce privesc cele doua acte importante puteti accesa paginele de internet ale Prefecturii Iasi si Primariei Pascani.

 

 

 

 

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI