27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Începe a doua etapă de admitere la liceu

Dintre cei 25 de elevi nerepartizaţi, patru se pot lăuda cu medii chiar bune, cuprinse în intervalul 8,02 – 8,28. Cei patru provin din şcoli din mediu rural – Şcoala Gimnazială din Tigănaşi, Gorban şi Şipote. Cu un astfel de rezultat ar fi putut fi admişi, de exemplu, la Colegiul Economic Administrativ (specializările Comerţ sau Economic) sau chiar la filiera teoretică, la Colegiul Naţional „M. Sadoveanu” din Paşcani, Liceul „M. Costin” din Paşcani, „I. Neculce” din Târgu Frumos sau Colegiul „Ştefan cel Mare” din Hîrlău.

Listele cu absolvenţii repartizaţi în a doua etapă se vor afişa pe 25 iulie, iar dosarele de înscriere la liceele la care candidaţii au fost repartizaţi sunt aşteptate pe 25 – 26. În perioada 29 iulie – 1 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva eventualele situaţii speciale întâmpinate.

Tot luni va debuta înscrierea elevilor moldoveni, la sediile celor trei misiuni diplomatice ale României în Republica Moldova. Astfel, tinerii sunt aşteptaţi până pe 3 august la Bălţi, Chişinău şi Cahul, în timp ce etnicii români care au absolvit deja gimnaziul în ţara noastră se pot prezenta direct la sediul IŞJ. Admiterea acestei categorii de candidaţi se face tot în funcţie de medie, în a doua jumătate a lunii august. „Sunt 800 de burse pentru elevii moldoveni.

Momentan avem aproximativ 700 de elevi din Republica Moldova în tot judeţul, inclusiv la gimnaziu. Orientativ, aşteptăm cam 120 de tineri pentru a se înscrie în clasa a IX-a. În general se optează pentru Iaşi, având în vedere că este un judeţ limitrof”, a punctat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general.

Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow