18.1 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
18.1 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
Array

Începând cu 16 iunie, liceenii trebuie să probeze că au minime cunoștințe de informatică

Ultimele știri

Urmează o săptămână de foc pentru cei aproape 5.000 de absolvenţi de liceu din Iași, care participă în acest an la examenul de bacalaureat. Până pe 30 iunie, când este programată prima probă scrisă, la limba și literatura română, tinerii trebuie să-și verifice competențele în utilizarea calculatorului, dar și la o limbă străină.
În perioada 16 – 20 iunie, absolvenții vor susţine evaluarea competenţelor digitale. În cadrul acestei probe, care va avea o durată de o oră şi jumătate, tinerii trebuie să demonstreze că deţin cunoştinţe minime de informatică.

”În cadrul probei, ei trebuie să completeze pe calculator anumite răspunsuri, să realizeze pe calculator anumite operaţii în aplicaţiile studiate în liceu. Proba constă în completarea a două fişe, o fişă pentru rezolvarea căreia au nevoie de acces la internet, deci o probă de 15 minute, după care o oră şi un sfert au pentru rezolvarea celorlalte cerinţe,” a precizat inspectorul școlar Stelian Hadâmbu.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.1 ° C
19.1 °
16.2 °
79 %
1.9kmh
10 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI