More

  Încep testările naționale cu elevii de clasa a VI a

  Array

  Încep testările naționale. Elevii din clasa a VI-a sunt primii care vor fi evaluaţi. Pe 23 mai ei vor da examen la Limbă şi comunicare, iar pe 24 mai la Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Evaluarile Nationale se vor desfasura in timpul orelor de curs, in functie de programul fiecarei scoli. Exceptie face testarea de la clasa a VI-a, unde comisia de organizare trebuie sa stabileasca un interval orar unic pentru toate scolile.

  La clasa a VI-a, testele de Limba si comunicare sunt corectate de cate doi profesori, unul de limba si literatura romana si celalalt de limba moderna. Tot la clasa a VI-a, testele de matematica si stiinte ale naturii sunt evaluate de cate trei profesori, unul de matematica, al doilea de fizica si al treilea de biologie.

  Testele pe care le-au sustinut elevii sunt corectate in scoala pe care o urmeaza copiii, de catre profesorii de la aceasta scoala. La clasele a II-a si a IV-a, fiecare test completat de copii este evaluat de catre invatatoarea de la clasa si de catre un alt profesor.

  La clasa a II-a, invatatoarea de la clasa este cea care va imparti testele. La clasele a IV-a si a VI-a, responsabil de administrarea testarii este un profesor care nu preda la clasa respectiva. Pe toata durata testarilor, elevii sunt asistati si de un al doilea profesor, care nu preda la clasa respectiva.

  Elevii vor sustine testarile, de regula, in salile lor de clasa, respectand asezarea obisnuita in banci.

  Corectarea testelor pentru fiecare din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se finalizeaza in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test de la clasa respectiva.

  Rezultatele individuale nu se afiseaza, nu se comunica public si nu se trec in catalog. Pe baza lor, profesorii trebuie sa construiasca planuri individualizate de invatare, pentru ca elevii cu lacune sa recupereze materia.

  Aceste planuri individualizate de invatare ale elevilor trebuie sa le fie comunicate parintilor. De asemenea, rezultatele le sunt comunicate elevilor si parintilor individual, in conditii de confidentialitate.

  Metodologia prevede ca, dupa ce profesorul informeaza parintii cu privire la rezultatele obtinute de copil, parintii semneaza un proces-verbal pentru luarea la cunostinta a informatiilor referitoare la rezultatele elevului si la masurile prevazute in planul individualizat de invatare, daca este cazul.
  EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Primii care vor fi evaluaţi la finalul anului şcolar 2015-2016 vor fi elevii din clasa a VI-a. Aceştia vor susţine două examen, după cum urmează:

  • 23 mai: Limbă şi comunicare
  • 24 mai: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

  EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Apoi va urma evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a:

  • 30 mai: Limba română
  • 31 mai: Matematică
  • 2 iunie: Limba maternă

  EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Ultimii care vor fi evaluaţi sunt elevii din clasa a II-a:

  • 6 iunie: Limba română – scris
  • 7 iunie: Limba română – citit – şi Limba română pentru minorităţile naţionale – scris şi citit
  • 8 iunie: Matematică
  • 9 iunie: Limba maternă – scris
  • 10 iunie: Limba maternă – citit

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI