17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Încep simulările la gimnaziu și liceu


Zile cu emoții pentru elevii din ultimii ani de gimnaziu și liceu. În perioada 13  – 15 decembrie în toate unitățile școlare cu elevi în clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a se va desfășura prima simulare pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat din anul școlar în curs, la inițiativa I.S.J. Iași.  Pe liste sunt 14 mii de elevi.

În zilele de 13, 14 și 15 decembrie 2017, în toate unitățile școlare din județul Iași se va desfășura prima simulare din anul școlar în curs, a probelor scrise la: Limba și literatura română (bacalaureat și evaluare națională) – miercuri, 13 decembrie; Matematică  (evaluare națională)  și Matematică  sau Istorie (bacalaureat) – 14 decembrie, încheindu-se cu Proba la alegere (bacalaureat) – vineri, 15 decembrie.

Ora începerii probelor este 09:00 iar simularea se va desfășura pe parcursul a două ore pentru elevii care susțin evaluarea națională și de 3 ore pentru cei care susțin examenul de bacalaureat. Conform datele ISJ sunt 14.000 candidați. Rolul acestei simulări este de a familiariza elevii cu atmosfera de examen, cu tipul și gradul de dificultate al subiectelor, de a evalua nivelul de pregătire de etapă a candidaților precum și de a regla din timp anumite disfuncționalități.

Potrivit metodologiei, rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat  vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii de masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow