20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Incep simularile examenelor nationale pentru elevii pascaneni

Incepe numaratoarea inversa pentru simularile examenelor nationale si de bacalaureat. Elevii din clasele a opta si a douasprezecea vor sustine saptamana viitoare simularile pentru examenele din vara. Probele la limba si literatura romana vor avea loc marti. Elevii de gimnaziu vor avea joi proba la matematica, simultan cu liceenii, care au de ales intre aceasta disciplina si istorie. Apoi, elevii de liceu vor continua cu proba la alegere. Data acesteia va fi hotarata de fiecare liceu in parte. Doar subiectele la matematica vor fi unice, la nivelul judetului. Pentru restul probelor, cerintele vor fi elaborate de o comisie, la nivelul fiecarei scoli.

„Pentru simularea examenului de Bacalaureat, evaluarea la limba si literatura romana are loc marti, 19 februarie, de la ora 11.00, in timp ce pentru matematica si istorie, examenele sunt programate pentru data de 21 februarie, ora 11.00. Proba la alegere va fi programata in functie de decizia luata de catre conducerea fiecarei unitati de invatamant. Simularea examenelor nationale se realizeaza pentru fiecare proba de examen, cu subiecte elaborate la nivel de scoala, de catre o comisie de specialitate stabilita prin decizie interna, cu exceptia disciplinei matematica, pentru care se vor elabora subiecte unice, la nivel judetean”, a precizat prof. Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ.

O a treia simulare pentru gimnaziu si liceu din acest an scolar, din materia prevazuta in programele de examen, va avea loc la limba si literatura romana in data de 24 aprilie, iar la matematica pe 26 aprilie. Pentru candidatii care sustin examenul de Bacalaureat vor mai fi organizate, in plus, o simulare la istorie in data de 26 aprilie, precum si una la disciplinele la o proba scrisa respectiv la alegere a profilului si specializarii, in data de 22 aprilie. La simularile probelor la limba si literatura româna, respectiv matematica, pentru examenul de bacalaureat, vor putea participa si absolventii de liceu din serii anterioare, în functie de capacitatea organizatorica a fiecarei unitati de învatamânt care desfasoara aceste testari. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow