15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Încep sărbătorile pentru creștinii pe stil vechi. Bit Tv le urează La mulți ani!

Mii de oameni care trăiesc după calendarul iulian sărbătoresc mâine Crăciunul. Pentru a marca intrarea în perioada sărbătorilor de iarnă la bisericile pe stil vechi din Paşcani şi Târgu Frumos au loc slujbe şi concerte de colinde, iar cei mici îl primesc pe Moş Crăciun.
Peste 200 de familii pe stil vechi şi alte câteva mii de ruşi-lipoveni din comunele învecinate sărbătoresc mâine Naşterea Domnului. De aceea, după o perioadă de post de 40 de zile, în această seară, începând cu ora 17:00 are loc privegherea de Crăciun la Biserica “Sfânta Treime” din zona Vatră. După slujbă, enoriaşii merg pe la casele rudelor şi cunoscuţilor să îi colinde.

Mâine la acelaşi lăcaş de rugăciune va avea loc prăznuirea Naşterii Domnului, unde credincioşii alături de preoţi vor cânta şi colinde. După slujbă pe cei mici îi aşteaptă şi o surpriză din partea Moşului. Aceştia vor primi pachetele cu dulciuri şi bani.

Şi ruşii lipoveni din Târgu Frumos se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. Acolo sunt peste 300 de familii pe rit vechi care sărbătoresc mâine Naşterea Domnului. La toate bisericile din oraş se oficiază liturghii pentru prăznuirea Crăciunului, după care credincioşii se îndreaptă spre case şi sărbătoresc în familie.

În Paşcani, Târgu Frumos şi Iaşi sunt aproximativ 11 biserici unde se desfăşoară slujbe după calendarul iulian, decalat cu 13 zile faţă de cel oficial şi alte câteva zeci de biserici lipoveneşti.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow