25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Incep sa iasa la iveala greselile de proiectare de la PID. Mai trebuie inca 6 mld de lei pentru reabilitarea Parcului Pestisorul, de la bugetul local

harta pidu

Planul Integral de dezvoltare al zonei vale intampina noi dificultati. Zilele trecute, constructorul ce se ocupa de reabilitarea Zonei Pestisoru, firma IasiCon, a venit cu o nota prin care cere o suplimentare a costurilor cu 5-6 miliarde de lei vechi pentru a putea realiza acest obiectiv.

Mai exact, este vorba despre o serie de necorelari intre proiectet si situatia din teren, din punct de vedere al necesarului de lucrari si materiale.

De exemplu, pentru constructia aleilor de pe versanti nu sunt prevazute lucrari pentru scurgerea apelor pluviale si nici pentru inaltarea aleilor. De asemenea pentru iluminarea aleilor sunt prevazute doar lampi solare desi urmeaza sa fie amplasate intre copaci iar o seriele lucrari care nu pot fi evitate nici nu apar cuprinse in proiect.

Primarul Dumitru Pantazi, spune ca s-a ajuns la aceasta situatie, din cauza faptului ca fosta administratie nu a delegat niste specialisti in domeniu pentru a se ocupa de acest proiect si ca nu a fost configurat bine scopul pentru care vor fi atrasi acesti bani.

Mai mult, edilul sef ii acuza pe proiectanti ca au facut aceste proiecte din birou fara a tine cont de studiile topo si geo.

Primarul acuza si firma contructoare de faptul ca nu a analizat bine proiectul inainte de a licita  si ca nu a solicitat clarificarile necesare asa incat sa fie evitata o astfel de situatie.

Mentionam ca suplimentarea solcitata de executant de cca 6 miliarde de lei vechi ar trebui alocata de la bugetul local avand in vedere ca astfel de cheltuieli suplimentare nu sunt asumate de U E, finantatorul proiectului. Cum lista de investitii a fost deja aprobata si nu mai pot fi incluse altele noi in acest an este putin probabil ca cele 6 miliarde de lei solicitate in plus de constructor sa fie alocate. Asta inseamna ori ca lucrarile vor fi facute de mantuiala asa cum arata  in proeict ori finalizarea lor va fi amanita pentru a fi bugetate corespunzator anul vitor.

Proiectul de reabilitarea  a Parcului Pestisorul face parte din Planul de Dezvoltare a Zonei Vale investitie in valoare de peste 5 mil de euro din fonduri europene. Pentru reabilitarea parcului va fi alocata suma de 2.260.685 lei, din care 2% cofinantare de la bugetul local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow