17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Încep probele orale din cadrul examenului pentru posturile de directori din școli

Cei peste 200 de dascăli care s-au înscris în cursa pentru un post de director general ori adjunct la şcolile din judeţul Iaşi vor susţine începând de astăzi proba orală, care constă în analiza curriculumului vitae, interviul susţinut în faţa comisiei cu planul managerial pentru un an şi scrisoarea de intenţie.

Evaluarea începe de la ora 9, iar candidaţii trebuie să aibă asupra loc cartea de identitate. Comisia de evaluare este formată din cinci membri: un reprezentant al Primăriei, un reprezentant al Con­siliului Local, doi reprezentanţi ai şcolii şi un inspector şcolar. Ultima zi de evaluare a probei orale va fi 4 noiembrie.

În urma probei scrise, la Iaşi, un număr de 36 de candidaţi au fost respinşi, iar patru nu s-au mai prezentat. Alţi 6 nu au putut fi evaluaţi deoarece nu s-a întrunit comisia la corectura lucră­rilor. Rămâne de văzut dacă la proba orală se va întâlni această situaţie, în cazul acesta fiind nevoie de o altă dată la care să se facă evaluarea candidatului cu pricina.

Gradul de promovare pe ţară după ziua de 12 octom­brie este bun, de 83,7%. La această primă probă, des­făşurată în 53 de centre organizate la nivel naţional, din care două la Iaşi, au participat 7.758 de candidaţi, înregis­trându-se o rată de prezenţă de peste 98%. Dintre aceştia, 7.197 de candidaţi au fost admişi în etapele următoare ale concursului, 1.143 de candidaţi au fost respinşi, 136 de candidaţi nu s-au prezentat, în timp ce alţi 15 candidaţi s-au retras. A fost consemnată pe ţară o singurã eliminare din examen. În cazul a 75 de candidaţi, lucrările nu au putut fi evaluate din cauza imposibilităţii constituirii comisiei de concurs potrivit prevederilor metodologice.

Rate de promovare peste 90% s-au înregistrat în judeţele Sălaj (96,5%), Cluj (93%), Covasna (91,4%), Braşov (91,3%), Hunedoara (91,1%) şi Brăila (90,7%). Procente sub 70% apar în judeţele Vrancea (37%), Alba (65,6%) şi Ilfov (68%), Iaşul având un procent sub 90%.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow