4.9 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Încep pregătirile pentru pelerinajul Sfintei Parascheva: cine poate vinde obiecte de cult în curtea catedralei

Deşi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a început de câteva luni pregătirile pentru pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva de la mijlocul lunii octombrie, a venit şi primul anunţ oficial. Se păstrează situaţia din anii anteriori: mitropolia permite doar unităţilor de cult din Arhiepiscopia Iaşilor şi cele din ţară şi din străinătate să comercializeze obiecte de cult sau alte produse în curtea interioară şi pe strada din spatele Catedralei Mitropolitane.

Astfel, zona ocupată în trecut de comercianţi ambulanţi le rămâne închisă şi în acest an, având dreptul de a instala puncte de vânzare doar protopopiatele, mănăstirile, schiturile şi parohiile din Arhiepiscopia Iaşilor, cât şi unităţile de cult din ţară şi străinătate, din cadrul BOR, care primesc binecuvântarea ierarhului local. Decizia a fost luată Consiliul Eparhial de la Iaşi, menţionându-se că anul acesta perioada pelerinajului este gândită a fi între 8 şi 16 octombrie.

Nici unităţile de cult care doresc să vândă diverse obiecte religioase pe perioada pelerinajului nu pot să se prezinte pur şi simplu în intervalul respectiv la Iaşi. Au nevoie să depună un amplu dosar în care să prezinte documentele necesare pentru a primi autorizaţia de vânzare a obiectelor de cult şi a colportajului religios. Printre aceste acte se numără şi contractele de voluntariat sau de prestări servicii pentru persoanele care vor fi la corturi şi vor vinde obiectele respective. Dosarele pot fi depuse până pe 30 septembrie, inclusiv.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow