18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Încep lucrările pentru noul sediu al Bibliotecii Pașcani. Contractul a fost semnat

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

 

La anu, pe vreme aceasta, sediul Bibliotecii din Pașcani va fi în altă parte. Din cele șase firme rămase în cursă pentru licitație care va amenaja noul sediu s-a decis câștigătoarea. Este vorba despre o firmă de construcții din județul Neamț, cu subcontractant. Conform graficului, lucrările vor începe în câteva zile.

Zilele acestea a fost semnat contractul cu firma care se va ocupa de modernizarea și amenajarea noului sediu al Bibliotecii Municipale din Pașcani, de la mezaninul blocului G2 din apropierea Primăriei din Pașcani. Firma câștigătoare este SC Apollonia Construct SRL din Roman, județul Neamț cu subcontractant SC Adyvas SRL din aceeași localitate.

Deși suma de la care s-a pornit licitația a fost de 810.883 lei, fara TVA, firma care se va ocupa de lucrări a estimat că acestea vor fi făcute cu 539.649,92 lei fără TVA. Termenul de execuție este de 12 luni de zile.

Noul sediu al bibliotecii urmează să fie amenajat la mezaninul blocului G2 pe o suprafaţă utilă de aproape 478 de metri pătraţi. În noua locaţie nu vor încăpea toate cărţile bibliotecii. Din acest motiv o parte din depozitele de carte care adăpostesc peste 135 de mii de volume, vor fi mutate în subsolul Primăriei Paşcani. Tot acolo este este şi arhiva instituţiei.

În prezent, Biblioteca Municipală din Paşcani îşi desfăşoară activitatea într-o fostă casa boiereasca, construită la începutul acestui secol. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrări de renovare iar acum este în pericol să se dărâme.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI