28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Incep lucrarile pentru apa si canalizare. A avut loc prima sedinta de pregatire

Vesti bune pentru pascaneni. Lucrarile pentru extinderea si repararea retelelor de apa si canalizare din oras si suburbii vor incepe luna viitoare. Primarul municipiului a semnat deja ordinul de incepere cu data de 4 iulie a.c, iar prima sedinta tehnica cu proiectantii si reprezentantii firmei de constructii a avut loc in cursul zilei de marti 28 iunie, la Primaria Pascani.

In cadrul discutiilor s-a stabilit ca investitiile sa inceapa din cartierul Aerodrom, cu strazile pentru care municipalitatea asteapta finantari prin Planul National de Investitii. Ele urmeaza sa fie asfaltate dupa finalizarea lucrarilor pentru apa si canalizare. Tot pe lista de prioritati se afla si suburbia Gastesti, acolo unde fantanile au inceput sa ramana fara apa din cauza secetei. Aici va fi contruita o gospodărie de apă, care va cuprinde două rezervoare de 300 m3, o stație de clorinare și o stație de pompare.

Contractul de executie a fost semnat pe 9 iunie a.c. Valoarea investitiei este de aproape 92,7 milioane de lei, fara TVA, in mare parte din fonduri europene, iar lucrarile trebuie finalizate in doi ani de zile, cu o garantie de 60 de luni.

In Pașcani va fi reabilitata conducta de aducțiune apă pe o lungime de aproximativ 7 km, se va realiza o conductă de aducțiune nouă cu o lungime de aproximativ 3 km și se va construi o stație de pompare a apei potabile.
In oras si suburbii vor fi reabilitate rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 11 km, , va fi extinsă rețeaua de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 14 km și va fi înființată o rețea de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 19 km. De asemenea, va fi reabilitată rețeaua de canalizare menajeră pe o lungime de aproximativ 4 km, va fi extinsă rețeaua de canalizare menajeră pe o lungime de aproximativ 9 km, va fi înființată rețea de canalizare menajeră cu o lungime de aproximativ 31 km și vor fi construite 21 de stații de pompare a apelor uzate, se arata intr-un comunicat de presa.
Mentionam ca actualul edil, in perioada cand a fost consilier local, a militat pentru ca Pascaniul sa renunte la operatorul ApaVital si asociatia judeteana ARSACIS, ceea ce ar fi insemnat pierderea investitiilor.
In anul 2014 el si-a dat demisia din legislativul local pe motiv ca ar fi fost o greseala delegarea serviciilor, operatorlui regional dar dupa cateva zile, a renuntat la demisie si a continuat sa fie sceptic in legatura cu proiectul de investitii. De asemenea a initiat organziarea unui referendum, odata cu alegerile locale, prin care cetatenii sa se pronunte ca Pascaniul ar trebui sa nu sa renunte la ARSACIS si ApaVital. Odata cu semanarea contractului de execuție, primarul a anuntat ca sprijina realizarea investitiilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow