22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021

Încep lucrările la Palatul Cantacuzino

horacredit.ro/
answear.ro
elefant.ro
creditfix.ro
creditprime.ro
elefant.ro
fashiondays.ro
vivacredit.ro
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Cu o intarziere de aproape trei luni de zile, primarul municipiului a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino din Pașcani. Lucrările vor începe pe 24 mai si trebuie finalizate in doi ani de zile. Contractul de executie a fost semnat pe 15 februarie a.c. in urma unei licitații. Între timp, au apărut o serie de probleme cu obținerea unui aviz de la Ministerul Culturii pentru lucrările arheologice făcute in zona respectiva.

Fostul viceprimar, Gabriela Nedelcu, spune ca toate proiectele cu finanțare europeana lăsate de fosta administrație întâmpina probleme pe motiv ca reprezentanții Primăriei au refuzat sa se implice in managementul lor. Consilierul local atrage atenția ca este nevoie de maxima seriozitate si responsabilitate din partea actualei administrații pentru finalizarea lor, mai ales pentru reabilitarea monumentului istoric Palatul Cantacuzino, clădire care va fi transformata in muzeu.

Investitia este estimata la peste 12 milioane de lei, fara TVA, si trebuie finalizata in 24 de luni de la semnarea ordinului de incepere a lucrarilor, care va fi dat dupa constituirea garantiei de buna executie, 10% din valoarea contractului.

Lucrarile vor fi executate de societatea TEC TELECOM SRL, cea care a avut pretul cel mai mic. Rezultatul licitatiei a fost contestat de unii dintre ceilalti ofertanti, dar a fost confirmat de Consiliul  National de Solutionare a Constestatiilor cat si Curtea de Apel Iasi.

Conform contractului, urmeaza sa fie reabilitata cladirea palatului, cu respectarea elementelor arhitecturale precum si a terenului cladirilor, a cailor de acces si a spatiilor verzi din imprejurimi. Dupa finalizarea lucrarilor, Palatul Cantacuzino va fi transformat in Muzeul Municipal al Pascaniului si va fi introdus in circuitul turistic.

Proiectul a fost demarat de fosta administratie locala iar in anul 2018 a fost semnat contractul de finantare. Derularea lui a fost asigurata pana in toamna anului trecut de fostul administrator Gica Zanet. Municipalitatea trebuie sa aloce de la bugetul local peste 1,4 milioane de lei, cheltuieli neeligibile si cofinantarea de 2%.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI