20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Incep lucrarile de reabilitare a `Scolii „Iordache Cantacuzino”

Vesti pentru elevii si cadrele didactice de la Scoala Iordache Cantacuzino din Pascani. in cursul zilei de marti, 9 februarie a fost predat amplasamentul si semnat ordinul de incepere a lucrarilor de reabilitare a unitatii de invatamant.
Investitia initiala trebuie finalizata intr-un am de zile conform contractului de executie, dar este posibil ca lucrarile sa fie finalizate in acest an, sustin reprezentantii Primariei.
Contractul de finantare a fost semnat in octombrie 2018 pentru o valoare totala de aproape 3,4 milioane de lei din care 3,1 milioane lei din fonduri europene si guvernamentale iar restul contributie de la bugetul local.

Banii vor fi cheltuiti pentru anveloparea clădirii, schimbarea tâmplăriei, acoperişului şi a reţelelor de utilităţi De asemenea vor fi amenajate si căile de acces şi terenul din împrejurimi.

In a doua etapa urmeaza sa fie facute investitii de aproape 2,3 milioane de lei. Pentru executarea lucrarilor va fi organziata o licitatie. Primaria va imprumuta acesti bani si ii va rambursa din bugetul local pentru realizarea unor lucrari de reabilitare si amenajare a spatiilor interioare. Anul trecut, in luna mai, Consiliul Local a aprobat acesta cheltuiala suplimentara, neeligibila la decontarea din fonduri europene, pentru a putea ca scoala sa obtina autorizatiile de functionare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow