9.7 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022

Încep lucrările de modernizare la grădinița cu P.P. nr. 2 și creșa, din Pașcani

A fost semnat contractul pentru lucrări de execuție privind proiectul „Creșterea Eficienței Energetice pentru Grădinița P.P. Nr. 2 și Creșa Nr. 1”, de pe strada Sportului, proiect finanțat din fonduri europene.

În cadrul proiectului, cu o valoare de aproape 5 milioane de lei, fără TVA, se vor face următoarele lucrări: realizarea a două extinderi la grădiniță, una pentru o sală de sport, iar alta pentru două săli de mese pe cele două nivele, extindere la creșă pentru amenajarea unor săli necesare desfășurării în bune condiții a activității, anvelopare, reabilitare și modernizare instalații electrice, sanitare și termice, surse de energie alternativă regenerabilă, sistematizare alei-trotuare și altele.

Lucrările vor fi executate de asocierea AMENAJĂRI IVCONS – Vaslui & ACS New Antreprenor Construct – Buzău.

Contractul este pe un an de zile, iar predarea amplasamentului trebuie făcută până pe 20 mai. Primarul municipiului, Marius Pintilie, spune că a vorbit cu Inspectoratul Școlar Județean Iași pentru ca cei mici să învețe în sistem online circa două săptămâni, cât a mai rămas până la sfârșitul acestui an școlar, deoarece nu s-au găsit spații unde să fie relocați preșcolarii.

Edilul spune ca din toamnă, copiii de la grădiniță ar urma să fie mutați în locația școlii din cartierul Fântânele, acolo unde în prezent sunt relocați elevii de la Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino. Copiii care învață momentan acolo ar urma să se reîntoarcă la sediul aflat în modernizare, din strada Ștefan cel Mare.

De precizat este faptul că cererea pentru finanțarea proiectului a fost depusă în 2018 de fosta administrație locală. La grădiniță învață circa 132 de preșcolari, iar la creșă sunt în jur de 50 de micuți.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Voucherele sociale vor ajunge la persoanele defavorizate prin Poșta Română

Poşta Română va distribui voucherele sociale pe suport electronic pentru sprijinirea...

Calendar Evaluare Națională 2022. Totul despre examen

Calendar Evaluare Națională 2022. Elevii claselor a VIII-a susțin...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow