9.7 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

- Advertisement -

 


Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din toamna acestui an, scoaterea la licitație a parcărilor rezidențiale. Se va începe cu parcările de pe strada Vasile Alecsandri din zona Vale, care va fi amenajată cu sens unic. Primarul Marius Pintilie spune ca deocamdata este un proiect experimental pentru a vedea cu ce probele se confrunta, urmând ca de la anul sa fie amenajate si scoase la licitate celelalte parcări rezidențiale din municipiu.

Pana când vor fi scoase la licitație, locurile pentru parcările rezidențiale sunt folosite gratuit. După licitație, fiecare beneficiar va trebui sa achite o taxa anuală de folosință. In acest sens legislativul pascanean a aprobat un nou regulament, la propunerea viceprimarului si a fost înființat un serviciu in cadrul administrației locale. De asemenea au fost făcute angajări, salariații ocupându-se pana acum de inventarierea locurilor de parcare.

Parcarile rezidentiale ar urma sa fie amenajate, semnalizate si numerotate doar in urma depunerii cererilor, la mai putin de 30 de metri de zona de imobil, nu pe carosabil, trotuare sau spatiile verzi.  Taxa minima propusă este de 200 lei/an. Ele vor fi rezervate sambata si duminica iar in cursul saptamanii, de dupa amiaza, de la ora 15.00 pana a doua zi dimineata, la ora 08.00, doar pentru masinile cu masa de maxim 3500 kg si o lungime de 5,5 m, respectiv o latime de 2 m. Pot fi obtinute doar prin licitatie, pe baza unui contract valabil atata timp cat sunt respectate conditiile din regulament.
Pentru participarea la licitatie, solicitatii trebuie sa achite o garantie egala cu doua chirii, cel mai probabil anuale si a unei taxe de documentare a carei valoarea nu a fost precizata, sa nu aiba restante la plata taxelor si impozitelor locale sau sa nu fie in procedura de insolventa sa faliment.

La prima licitatie pot participa doar cei care au domiciliul in proximitatea locului de parcare, precum si proprietarii sau chiriasii locuintelor din zona respective, dar fiecare va putea solicita doar cate un sigur loc de parcare. Procedura va fi valabila doar daca vor fi primite cel putin doua oferte pentru un loc de parcare.
La a doua licitatie, locurile ramase libere vor fi inchiriate si in baza unei singure oferte, chiar si pentru alte masini sau altor membri ai familiei.

Nu pot participa la licitatie cei care au terenuri publice inchiriate pentru garaje, magazii sau locuri de parcare. In acelasi regulament se arata ca vor avea prioritate, cei care au spatii comerciale, pentru locuri de aprovizionare.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow