22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Încep încrierile la liceu. Ofertele educaționale ale școlilor din Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău

După ce au trecut de focul examenelor, absolvenții de clasa a VIII-a urmează să decidă în perioada următoare la ce liceu își vor continua studiile pentru patru ani. Calendarul admiterii începe de luni, 4 iulie, pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către viitorii liceeni și de părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a.

Școlile din municipiul Pașcani își fac cunoscută oferta educațională pentru anul școlar ce va începe din toamnă și încearcă să îi atragă pe copii.

La Colegiul Național Mihail Sadoveanu, din zona Deal, sunt disponibile 156 de locuri, împărțite în felul următor: două clase de filologie – 52 de locuri, o clasă științe sociale – 26 de locuri, tot atâtea la matematică-informatică și 52 de locuri – două clase de Științe ale Naturii.

La Liceul Teoretic Miron Costin din zona Vale, din toamna se vor forma cinci clase de a IX-a, cu profil matematică-informatică, științe ale naturii, filologie și științe sociale.

Și Colegiul Tehnic CF Unirea, tot din zona Vale, își face cunoscută oferta educațională. Vor fi clase de Științe ale Naturii, Economic, Comerț, Mecanică și Electric. Viitorii liceeni vor participa în proiecte numeroase, în stagii de pregătire practică în Europa, vor învața într-o școală cu dotări moderne și pot fi integrați într-unul dintre cele mai apreciate campusuri școlare din țară.

Tot în zona Vale se află și Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, unde viitorii liceeni pot învață o meserie. În oferta educațională, se regăsesc următoarele profiluri: la liceu – tehnician operator tehnică de calcul, iar profesional – operator CNC, mecanic auto, frizer coafor manichiurist pedichiurist, electrician de medie și joasă tensiune.

Viitorii liceeni pot învața o meserie în domeniul Turismului și Alimentației dar și în Comerț la  Liceul Tehnologic Economic Nicolae Iorga din apropierea pieței agroalimentare din zona Deal.

La Târgu Frumos, Liceul Teoretic Ion Neculce organizează clase de Matematică-Informatică, Științe ale Naturii, Tehnician în activități economice, Filologie și Științe Sociale.

Liceeni pot participa și la diferite proiecte cu tradiție sau în programe ERASMUS.

Tot la Târgu Frumos, absolvenții pot alege să învețe din toamna la Liceul Tehnologic Petru Rareș sau Liceul Special Moldova – pentru cei cu deficiențe de vedere.

În Hârlău, absolvenții sunt așteptați să se înscrie din toamnă la Colegiul Național Ștefan cel Mare. Științe ale Naturii, Științe Sociale și Filologie sau Economic sunt opțiunile pe care viitori bobocei le pot lua în calcul.

Tot la Hârlău mai este și Liceul Tehnologic, iar oferta educațională este atractivă pentru cei care vor să învețe o meserie.

Rezultatele privind repartizarea computerizată vor fi afișate pe 14 iulie, iar în perioada 15 – 20 iulie trebuie depuse dosarele de înscriere la școlile la care candidații vor învața din toamnă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow