More

  Încep evaluările naţionale în învățământul primar și gimnazial. Vezi modelele de subiecte și baremul de corectare – VIDEO

  Array

  Mai e foarte puțin până când elevii claselor a doua, a patra și a șasea vor susține probele Evaluării Naționale. Mai exact, pe 28 mai, mii de elevi vor fi testati la romana, matematica, fizica si chimie. Invatatorii spun ca testul este binevenit. De aceeasi parere sunt si cativa elevi, care vor sa-si verifice cunostintele.

  testari

  Mai in toate scolile, invatatorii si profesorii fac pregatire cu elevii si in afara orelor de curs, pentru ca notele sa fie mari la evaluari. Mai mult decat atat, pe internet au aparut modele de subiecte si baremele de corectare. VEZI AICI

  Azi dimineata, intr—o clasa de la Liceul Economic „Nicolae Iorga” Pascani se lucra de zori pentru testarile care sunt programate la sfarsitul acestei luni.

  elev Cosmin Plaiu

  De exemplu, Cosmin este unul dintre elevii aticipi, care vrea cat mai multe testari sa organizeze Ministerul pentru a pune in miscare elevii care sunt lenesi. Este pasionat de matematica si lucreaza zilnic, zeci de teste suplimentare.

  eleva

  Si Iasmin, eleva in clasa a IV a la aceeasi scoala vrea sa faca performanta intr-ale matematicii. E multumita ca la scoala se lucreaza suplimentar.

  Doamna invatatoare spune ca pentru performanta, elevii trebuie sa lucreze mult mai mult decat ce este in materia scolara, iar pentru ca elevii ei sa aiba rezultate cat mai bune, pregatirile pentru testari au inceput din luna ianuarie.

  invatatoarea sorodoc

  Mai mult decat atat, cei 24 de elevi ai ei si-au deschis apetitul pentru competitii, participand la numeroase concursuri si olimpiade dedicate claselor primare.

  La nivelul fiecarei scoli se organizeaza cate o comisei care coordoneaza activitatea evaluarilor nationale pentru clasele mici.

  Directorul unitatii de invatamant din Pascani, Gheorghe Spiridon, spune ca scopul acestor evaluari este depistarea golurilor din cunostintele elevilor, a greselilor pe care acestea le savarsesc in exprimare, sau in calcul.

  Evaluarile se vor desfasura in timpul orelor de curs, in functie de programul fiecarei unitati de invatamant in parte. Rezultatele nu vor fi trecute in catalog, nu vor fi afisate sau comunicate public. Elevii care vor absenta la examenul de evaluare nationala 2014 din motive intemeiate vor fi evaluati intr-o a doua sesiune. Testele au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale.

  Examene

  Clasa a II-a
  2 iunie -Limba română (scris şi citit)
  3 iunie – Limba maternă (scris şi citit)
  4 iunie – Matematică
  Clasa a IV-a
  28 mai – Limba română
  29 mai – Matematică
  30 mai – Limba maternă
  Clasa a VI-a
  5 iunie – Limbă şi Comunicare
  6 iunie – Matematică şi Ştiinţe ale Naturii

  www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  Probleme cu retelele de apa, din cauza gerului

  Probleme serioase la retele de distributia a apei din municipiul Pascani, din cauza temperaturilor extreme din ultimile zile. Zeci de conducte au inghetat atat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI