27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Incendiu la o locuință din Hălăucești. În casă se aflau 7 copii

 În cursul nopţii trecute, într-o casă în care se aflau 7 copii a avut loc un incendiu. Aceştia au fost imediat evacuaţi de vecini şi nu au necesitat îngrijiri medicale. Prof. dr. Diana Cimpoeșu a expliat faptul că doar bunica acestora a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că suferise un atac de panică.

” În localitatea Hălăucești a izbucnit un incendiu. În casă se aflau 7 copii. Toate victimele erau ieşite din casă la sosirea pompierilor. La faţa locului s-au deplasat un echipaj SAJ de tip B, un echipaj SAJ de tip C dar şi un EPA Pașcani pentru evaluarea victimelor. Vorbim despre gemeni care au 7 luni şi încă 5 copii cu vârstele de 2, 4, 6, 8 şi 10 ani. Aestia au fost evacuaţi imediat de vecini şi nu au necesitat îngrijiri medicale. În schimb, bună acestora a suferit un atac de panică şi un HTA puseu. Femeia a refuzat transportul la spital.” a conchis prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași

Recomandări privind evitarea incendiilor

În sezonul rece este întâlnită o creștere a numărului de incendii produse în special de mijloacele de încălzire(la cele improvizate, defecte sau care sunt lăsate nesupravegheate) dar și la instalațiile electrice exploatate eronat. Cauzele precum sisteme de încălzire defecte; mijloace de încălzire improvizate sau lăsate în funcțiune fără supraveghere; coșuri și burlane de fum deteriorate ori necurățate; cenușa, jarul și scânteile sărite din sistemul de încălzire pe materiale combustibile din apropiere; efectul termic al curentului electric sau scurtcircuitul pot duce la unele statistici îngrijorătoare.

sursa BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow