17.4 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Incendiu la Mânăstirea de la Codrii Pașcanilor

Incendiu la Mânăstirea de la Codrii Pașcanilor

Incendiu de proporții în pădurea de la Codrii Pașcanilor. Flăcările mari au alertat călugării de la Schitul Sfânta Teodora, iar pompierii s-au luptat câteva ore pentru a stinge flăcările ce au cuprins paraclistul și o parte din camerele călugărilor. Au reușit să fie salvate câteva icoane. Cauza probabilă a incendiului se pare că a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustiubile.

O mare parte dintre construcțiile făcute de călugării de la Mânăstirea Sfânta Teodora de la Codrii Pașcanilor s-au făcut scrum după un incendiu izbucnit azi noapte la paraclist. Călugării au chemat ajutorul pompierilor prin apelul la numărul de urgențe 112. Pompierii s-au luptat cu flăcările ore bune, pentru ca acestea să nu se extindă. Însă au ars mobilier, icoane, uși, fereste.

“În data de 19.10.2016, ora 01.05, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în comuna Moțca, zona Codrii Pașcanilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un paraclis al Mănăstirii. Au ars: acoperișul din lemn și învelitoare din azbociment pe o suprafață de aproximativ 650 mp, paraclisul cu mobilier din lemn, icoane, sfeșnice, 2 ferestre și 2 uși din lemn.a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași.

Și pompierii dar și călugării spun că cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Din flăcări au fost scoase câteva icoane, una cu Maica Domnului și alta cu Iisus Hristos. Alte zeci de cărți religioase au fost distruse de flăcări sau fum.

Azi dimineață, la mânăstire, călugării făceau slujbe în biserica ce a ars în anul 2005, după ce acoperișul lăcașului a fost cuprins de flăcări după ce a fost lovit de un trăsnet, tot în miezul nopții.

Menționăm că pagubele produse sunt semnificative. La Mânăstire slujesc șase călugări, azi noapte fiind una dintre slujbe în locul unde s-a produs incendiu.

Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow