More

  Incendiu la Hîrlău – au ars două hectare de pădure

  Array

  Incendiu de proporţii în pădure la Hîrlău. Acesta s-a propagat cu repeziciune pe o suprafață de aproape două hectare. Pompierii de la Târgu Frumos şi Hîrlău au fost ajutaţi de către zeci de voluntari să stingă focul care mocnea la copacii din lizieră şi vegetaţia uscată. Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore. Cauza probabilă, conform ISU Iași, a fost o ţigară aprinsă aruncată.

  incendiu

  Incendiu în pădure la Pârcovaci – Hîrlău. Din cauza unei ţigări aprinse aruncate la întâmplare au ars mocnit două hectare de vegetaţie uscată dar şi pădure de foioase. Nefericitul moment a avut loc joi seara, 12 noiembrie, în jurul orei 19.00.

  Intervenţia a fost una dificilă din cauza faptului că locul unde a fost localizat incendiul era greu accesibil pentru maşinile de pompieri.

  Acestea au rămas la 3 km distanţă faţă de liziera care ardea mocnit. Pompierii şi voluntarii din zonă au fost nevoiţi să care găleţi cu apă pentru a stinge focul.

  Câțiva voluntari au venit şi cu extintoare, pentru că exista pericolul ca focul să se extindă. Oamenii au fost anunţaţi de pădurari să intervină pentru stingerea incendiului. Reprezentanţii Ocolului Silvic din Hîrlău spun că zona unde a avut loc incendiul este o pădure privată.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI