15.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

Incendiu la Hîrlău – au ars două hectare de pădure

- Advertisement -

Incendiu de proporţii în pădure la Hîrlău. Acesta s-a propagat cu repeziciune pe o suprafață de aproape două hectare. Pompierii de la Târgu Frumos şi Hîrlău au fost ajutaţi de către zeci de voluntari să stingă focul care mocnea la copacii din lizieră şi vegetaţia uscată. Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore. Cauza probabilă, conform ISU Iași, a fost o ţigară aprinsă aruncată.

incendiu

Incendiu în pădure la Pârcovaci – Hîrlău. Din cauza unei ţigări aprinse aruncate la întâmplare au ars mocnit două hectare de vegetaţie uscată dar şi pădure de foioase. Nefericitul moment a avut loc joi seara, 12 noiembrie, în jurul orei 19.00.

Intervenţia a fost una dificilă din cauza faptului că locul unde a fost localizat incendiul era greu accesibil pentru maşinile de pompieri.

Acestea au rămas la 3 km distanţă faţă de liziera care ardea mocnit. Pompierii şi voluntarii din zonă au fost nevoiţi să care găleţi cu apă pentru a stinge focul.

Câțiva voluntari au venit şi cu extintoare, pentru că exista pericolul ca focul să se extindă. Oamenii au fost anunţaţi de pădurari să intervină pentru stingerea incendiului. Reprezentanţii Ocolului Silvic din Hîrlău spun că zona unde a avut loc incendiul este o pădure privată.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow