6.7 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Incendiu la Bursuc. A ars o gospodărie

Incendiu la Bursuc. A ars o gospodărie

În miez de noapte o gospodărie a fost curpinsă de flăcări, fiind nevoie de intervenția pompierilor de urgență. După minute bune, focul a fost stins, însă în urmă a rămas aproape totul distrus – locuința cu toată tâmplăria și acoperiștul, dar și produse stânse în această toamnă. Nu este primul caz de incendiu izbucnit din cauza coșului de fum neprotejat sau amplasat în apropierea materialelor combustibile.

Munca de o viață a unei familii din comuna Lespezi a fost pusă la pământ în urma unui incendiu. Nefeicitul moment s-a petrecut azi noapte în satul Bursuc Deal.

“În data de 24.10.2017, ora 00:12, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în satul Bursusc Deal, comuna Lespezi, judeţul Iaşi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. Au ars: aproximativ 150 mp astereală din lemn din compunerea acoperişului, 100 mp scândura din compunerea tavanului, cinci mc grinzi de lemn, trei uşi, două ferestre de termopan, un pat, o tonă porumb și 0,5 tone grâu.” spun reprezentanții ISU Iași.

Din primele verificări se pare că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui coș, canal, burlan de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Pompierii vin din nou cu sfaturi privind protejarea gospodăriei mai ales în această perioadă din an. Astfel populaţia trebuie să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

“Nu folosiţi instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii; verificaţi periodic starea acestora, nu lăsaţi nesupravegheate fierul de călcat, reşoul electric etc., atunci când sunt conectate la o sursă de energie electrică, să nu utilizaţi aparatele electrice dacă aveţi mâinile ude pentru că riscaţi să vă electrocutaţi şi să suferiţi arsuri, să nu cuplaţi la o singură priză electrică mai mulţi consumatori de energie. Orice intervenţie la instalaţia electrică sau de gaz trebuie să fie realizată numai de către persoane sau firme autorizate. De asemenea, este recomandat să nu lăsaţi copiii singuri acasă!” spun reprezentanții ISU.

Potrivit reprezentanţilor ISU peste 20% dintre incendiile produse la gospodării sunt în principal exploatării cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiilor şi echipamentelor electrice.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI