More

  Incendiu la Bursuc. A ars o gospodărie

  Incendiu la Bursuc. A ars o gospodărie

  În miez de noapte o gospodărie a fost curpinsă de flăcări, fiind nevoie de intervenția pompierilor de urgență. După minute bune, focul a fost stins, însă în urmă a rămas aproape totul distrus – locuința cu toată tâmplăria și acoperiștul, dar și produse stânse în această toamnă. Nu este primul caz de incendiu izbucnit din cauza coșului de fum neprotejat sau amplasat în apropierea materialelor combustibile.

  Munca de o viață a unei familii din comuna Lespezi a fost pusă la pământ în urma unui incendiu. Nefeicitul moment s-a petrecut azi noapte în satul Bursuc Deal.

  “În data de 24.10.2017, ora 00:12, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în satul Bursusc Deal, comuna Lespezi, judeţul Iaşi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. Au ars: aproximativ 150 mp astereală din lemn din compunerea acoperişului, 100 mp scândura din compunerea tavanului, cinci mc grinzi de lemn, trei uşi, două ferestre de termopan, un pat, o tonă porumb și 0,5 tone grâu.” spun reprezentanții ISU Iași.

  Din primele verificări se pare că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui coș, canal, burlan de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

  Pompierii vin din nou cu sfaturi privind protejarea gospodăriei mai ales în această perioadă din an. Astfel populaţia trebuie să respecte, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

  “Nu folosiţi instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii; verificaţi periodic starea acestora, nu lăsaţi nesupravegheate fierul de călcat, reşoul electric etc., atunci când sunt conectate la o sursă de energie electrică, să nu utilizaţi aparatele electrice dacă aveţi mâinile ude pentru că riscaţi să vă electrocutaţi şi să suferiţi arsuri, să nu cuplaţi la o singură priză electrică mai mulţi consumatori de energie. Orice intervenţie la instalaţia electrică sau de gaz trebuie să fie realizată numai de către persoane sau firme autorizate. De asemenea, este recomandat să nu lăsaţi copiii singuri acasă!” spun reprezentanții ISU.

  Potrivit reprezentanţilor ISU peste 20% dintre incendiile produse la gospodării sunt în principal exploatării cu defecţiuni şi improvizaţii a instalaţiilor şi echipamentelor electrice.

  Ce părere ai?

  Articolul precedentNoi șefi la Poliția Pașcani
  Articolul următorMeteo pentru 25 octombrie

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet