More

  Incendiu devastator in satul Heci. Familie cu trei copii ramasa sub cerul liber

  Un incendiu devastator s-a petrecut in acest sfarsit de saptamana in localitatea Heci din comuna Lespezi. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, cauza de producere a fost un cablu electric defect. Din fericire nu au existat victime omenesti, insa pagubele materiale sunt insemnate. Deși pompierii au intervenit rapid, incendiul a distrus toata agoniseala unei familii cu trei copii:

  În data de 02.08.2020, ora 01:32, Secția de Pompieri Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei  Lespezi a intervenit în localitatea Heci, comuna Lespezi, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars locuința pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați, două anexe pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați, aproximativ 800 kilograme de materiale textile, mase plastice, mobilier din lemn, tocuri de uși, geamuri, instalația electrică și diverse electrocasnice. S-au degradat locuința pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați, anexele pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, aproximativ 300 kilograme de textile și diverse electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect.” se arata in comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi.

  Situația dramatică a familiei a determinat autoritatile locale sa ia masuri imediate. Primarul comunei Lespezi, Ioan Lazar a precizat pentru BIT TV ca administratia locala va participa cu materiale de constructii si eventual un ajutor banesc pentru ca familia să treacă mai ușor peste această încercare.

  De asemenea, pe facebook, un locuitor al comunei a demarat o strangere de fonduri, facand un apel la localnici dar si la agenti economici sa contribuie fiecare cu ce poate pentru ajutorarea acestei familii.

  Buna ziua ! Ma numesc Sofronia Vlad si rog a ma ajuta in strangerea unor fonduri pentru o familie din satul Heci, com. Lespezi,jud Iasi care din pacate a fost greu incercata de o nenorocire de proportii uriase si anume un incediu pornit de la o instalatie electrica in seara de 1 spre 2 august 2020. Puteti ajuta prin donarea unor banuti oricat de putini ,fiecare cat poate si daca doreste sau prin donarea unor materiale de constructii ,grinzi, scandura saci de materiale pentru interioare! Aici jos o sa scriu IBAN-UL unei persoane din familie sau daca doriti puteti sa ma contactati pe mine pentru donatie (0761 738 953) !Va multumesc din suflet si Dumnezeu sa va ajute pe toti cei care ne sar in ajutor!
  IBAN- RO86 BREL 0005 3003 2760 0100” este mesajul postat de Vlad Sofronia.

   

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  FOTO: Volkswagen ars la Ruginoasa, din cauza unor scântei

  Un Volkswagen a ars, luni, în Ruginoasa, județul Iași, din cauza unor scântei. Incendiul a izbuncit la un Volkswagen Sharan în Ruginoasa. „Se efectuau lucrări de...

  Aplicația care îți arată cu precizie cât timp mai ai de trăit

  O nouă aplicație prezice speranța de viață, dar și care este riscul să faci un infarct sau un atac cerebral în următorii 10 ani. Aplicația,...

  Furnizarea apei este întreruptă în localitățile Sodomeni și Boșteni

  În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă de distribuție, APAVITAL se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă, în...