In fiecare primavara si toamna, pompierii din judetul Iasi se confrunta cu tot mai multe incendii provocate de focul in spatii deschise. In ultimele doua zile, doar in preajma oraselor Pascani, Targu Frumos si Hirlau au fost noua incendii de acest fel.

Marti, 12 martie, un depozit de furaje din comuna Cotnari a ars ca o torta, iar pe un teren din Targu Frumos, flacarile au parjolit circa 200 mp de vegetatie uscata.

În data de 12.03.2019, ora 16:31 Secţia de Pompieri Târgu Frumos și Punctul de Lucru Hârlău au intervenit în satul Bahluiu, comuna Cotnari, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars: aproximativ patru tone de furaje și patru ml de bârnă din lemn. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spații deschise.

În data de 12.03.2019, ora 18:47, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată de pe un teren viran. Au ars: aproximativ 200 mp de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spații deschise” se arata intr-un comunicat transmis de ISU Iasi.

Luni, la inceput de saptamana au fost incendii aproape din ora in ora, pe strada Rapa Galbena din Pascani, comuna Belcesti, Targu Frumos sau Satu Nou.

In acest context, pompierii aduc aminte cetatenilor faptul ca aprinderea focului in spatii deschise este interzisa si extrem de periculoasa.

Mentionam ca tot in aceste zile, pe langa interventiile in diferite situatii de incendii, pompierii pascani au  efectuat si recunoasteri la obiective din zona de competenta. Au fost in satul Heci, comuna Lespezi, la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc”, la Scoala Gimnaziala Sodomeni si la depoul CFR Pascani.

 „RECUNOAŞTERI LA OBIECTIVE DIN ZONA DE COMPETENŢĂ

  • În data de 03.2019, ora 09:32, Secția de Pompieri Pașcani a executat o activitate de recunoaștere în teren în satul Heci, comuna Lespezi, județul Iași.
  • În data de 03.2019, ora 11:30, Secția de Pompieri Pașcani a executat o activitate de recunoaștere și instruire în domeniul situațiilor de urgență în municipiul Pașcani la Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”.
  • În data de 03.2019, ora 12:05, Secția de Pompieri Pașcani a executat o activitate de recunoaștere și instruire în domeniul situațiilor de urgență la Școala Gimnazială Sodomeni din suburbia Sodomeni, municipiul Pașcani.
  • În data de 03.2019, ora 12:05, Secția de Pompieri Pașcani a executat o activitate de recunoaștere și instruire în domeniul situațiilor de urgență la depoul C.F.R. Pașcani” precizeaza ISU Iasi.

 

 

Slider