17.9 C
Paşcani
marți, mai 17, 2022
Array

Încălzire cu lemne la un bloc din Pașcani

Solicitare mai putin obisnuita la Primaria Pascani. O femeia care locuieste la bloc a cerut administratiei locale sa aiba permisiunea sa faca foc in soba din apartament. Alesii locali nu au stiut ce solutii sa ii ofere la aceasta problema.

audiente
Din cauza facturilor mari la caldura, o pascaneanca vrea sa revina la incalzirea locuintei cu ajutorul unei sobe pe lemne. Tinca Doboseriu locuieste la blocul V1 din zona Deal si este debransata de la sistemul public de termoficare. De ceva timp se incalzeste la un resou, insa nu da suficienta caldura si plateste mult la curentul electric.

Reprezentantii administratiei locale au ramas astazi aproape fara cuvinte cand au auzit solicitarea femeii. Chiar daca blocul este prevazut cu un horn, acesta nu a mai fost curatat de ani buni, motiv pentru care reprezinta un pericol.

Femeia are doar 180 de lei pensie si 144 de lei ajutor de incalzire. Insa banii nu ii ajung pentru plata facturii la energie electrica.

Deocamdata autoritatile nu stiu ce raspuns sa ii dea femeii. Se vor face verificari pentru a stabili daca vechea instalatie de incalzire mai poate fi folosita.

Mentionam ca o parte din blocurile din Pascani au fost prevazute cu sobe pe lemne si hornuri in perioada comunista. De prin anii ’90, oamenii au renuntat la astfel de incalzire si au adoptat sistemul public de termoficare sau centralele pe gaz.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole



Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow