24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021

Inca un termen pentru receptia noului sediu al Bibliotecii Municipale Pascani

Inca un termen pentru receptia noului sediu al Bibliotecii Municipale Pascani

Receptia finala a noului sediu al Bibliotecii Municipale din Pascani a fost din nou amanata. Ieri, primarul Dumitru Pantazi s-a intalnit cu proiectantii si contructorii pentru a pune la punct ultimele detalii.

Printr-un comunicat de presa, primaria a anuntat ca firma constructoare a terminat compartimentarea celor 360 mp de la etaj, a făcut finisajele, instalațiile termice și sanitare si plafonul. Insa, in momentul de fata nu este adus tot mobilierul, sunt probleme privind deteriorarea din cauza infiltratiilor de la ploaia, iar liftul nu este pus in functiune. Noul termen de predare ar fi in luna august, insa primarul Dumitru Pantazi, a precizat ca, cel mai tarziu, deschiderea noului sediu al bibliotecii va fi facuta in decembrie 2018. Tot atunci, ar urma sa fie organizata in noua locatie si o actiune culturala cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Mai mult, nu sunt facute bransamentele la utilitatile publice pentru care trebuie obtinute avizele necesare, iar transferul de carte ar putea dura si cateva luni de zile. Daca toate procedurile nu sunt urgentate, imprumutul de carte de la inceputul noului an scolar, ar putea fi afectat.

Finalizarea lucrarilor a fost amanata de mai multe ori, iar ultimul termen a fost sfarsitul lunii februarie a.c.

Mentionam ca noul sediu al bibliotecii este amenajat la mezaninul blocului G2 pe o suprafaţă utilă de aproape 478 de metri pătraţi. În noua locaţie nu vor încăpea toate cărţile bibliotecii. Din acest motiv, o parte din depozitele de carte care adăpostesc peste 135 de mii de volume, vor fi mutate în subsolul Primăriei Paşcani. Tot acolo este şi arhiva instituţiei. În prezent, Biblioteca Municipală din Paşcani îşi desfăşoară activitatea într-o fostă casa boiereasca, construită la începutul acestui secol. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrări de renovare iar acum este în pericol să se dărâme.

Pentru lucrările de la Biblioteca Municipală, administrația locală a semnat un contract cu SC Apollonia Construct SRL – SC AdyVas SRL din Roman, cu subcontractații I.F.M.A București SA Mogoșoaia și SC Axtel Network, din Roman.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.1 ° C
26.2 °
22.2 °
74 %
2kmh
93 %
mar
22 °
mie
28 °
joi
33 °
vin
28 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI