15.5 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Inca un sac de bani de la Guvern. Primarul Pascaniului: A rasarit soarele si in municipiul nostru

Primarul Pascaniului: A rasarit soarele si in municipiul nostru
Legislativul pascanean s-a intrunit in sedinta de indata pentru a imparti o noua alocatie bugetara pentru echilibrarea bugetelor locale.
Sedinta a avut loc astazi, 16 noiembrie, incepand cu ora 09.00, suma primita de la Guvern fiind de 3,7 milioane de lei. Banii au fost directionati catre societatea locala de apa si canal pentru achitarea unor datorii mai vechi ale scolilor si institutiilor publice din subordine .

Primarul Dumitru Pantazi a anuntat ca zilele urmatoare consilierii locali vor fi convocati la o noua sedinta de indata, tot pentru o rectificare bugetara de 1,9 milioane de lei care urmeaza sa fie primiti de acesta data de la Consiliul Judetean Iasi.

In acelasi context, edilul sef a spus consilierilor ca in urma acestei serii de alocatii bugetare primite de la Guvern, in suma de 160 de miliarde de lei, societatile de apa si canal, termoficare si salubritate aflate in subordinea Consiliului Local au ajuns la zi cu sumele pe care le aveau de incasat din bugetul local si de la scoli. Este pentru prima data, dupa mult timp cand nu mai sunt facturi sau alocatii restante catre regii.

Mai mult, si Primaria Pascani este la un pas de a ajunge sa scape de arierate, in timp ce fostul primar lasase in urma datorii de cateva sute de miliarde de lei vechi. Conform situatiilor financiare, Primaria mai are de achitat arierate de circa 12 miliarde de lei vechi, majoritatea dintre ele aflate in diferite faze de litigiu. Primarul Pantazi spune ca bugetul pentru anul viitor va fi unul realist si ca vor fi alocate sume record pentru investitii din resurse locale, peste 60 de miliarde de lei vechi.

De asemenea, incepand de anul viitor municipiul nostru va avea un buget multianual pentru realizarea unor investitii majore pentru comunitate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc: Dupa majorarea salariilor si numeroase angajari, primarul Pintilie propune cresterea cu cca 40% a taxelor si impozitelor pentru pascaneni. Va...

La Pascani taxele si impozitele locale ar urma sa fie majorate cu cca 40%. Initiativa fara precedent,...

Inca un tanar, in legislativul pascanean: “Săracă nu este o comunitate care nu are bani, ci o comunitate care nu are vise!

Legislativul pascanean are un nou consilier local. La inceputul sedintei ordinare din 28 octombrie a.c. , Alexandru...

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI