23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Inca un sac de bani de la Guvern. Primarul Pascaniului: A rasarit soarele si in municipiul nostru

Primarul Pascaniului: A rasarit soarele si in municipiul nostru
Legislativul pascanean s-a intrunit in sedinta de indata pentru a imparti o noua alocatie bugetara pentru echilibrarea bugetelor locale.
Sedinta a avut loc astazi, 16 noiembrie, incepand cu ora 09.00, suma primita de la Guvern fiind de 3,7 milioane de lei. Banii au fost directionati catre societatea locala de apa si canal pentru achitarea unor datorii mai vechi ale scolilor si institutiilor publice din subordine .

Primarul Dumitru Pantazi a anuntat ca zilele urmatoare consilierii locali vor fi convocati la o noua sedinta de indata, tot pentru o rectificare bugetara de 1,9 milioane de lei care urmeaza sa fie primiti de acesta data de la Consiliul Judetean Iasi.

In acelasi context, edilul sef a spus consilierilor ca in urma acestei serii de alocatii bugetare primite de la Guvern, in suma de 160 de miliarde de lei, societatile de apa si canal, termoficare si salubritate aflate in subordinea Consiliului Local au ajuns la zi cu sumele pe care le aveau de incasat din bugetul local si de la scoli. Este pentru prima data, dupa mult timp cand nu mai sunt facturi sau alocatii restante catre regii.

Mai mult, si Primaria Pascani este la un pas de a ajunge sa scape de arierate, in timp ce fostul primar lasase in urma datorii de cateva sute de miliarde de lei vechi. Conform situatiilor financiare, Primaria mai are de achitat arierate de circa 12 miliarde de lei vechi, majoritatea dintre ele aflate in diferite faze de litigiu. Primarul Pantazi spune ca bugetul pentru anul viitor va fi unul realist si ca vor fi alocate sume record pentru investitii din resurse locale, peste 60 de miliarde de lei vechi.

De asemenea, incepand de anul viitor municipiul nostru va avea un buget multianual pentru realizarea unor investitii majore pentru comunitate.

Alte articole