More

  Încă un proiect Erasmus la școala Gâștești. Profesori din 4 țări la Pașcani

  Încă un proiect Erasmus la școala Gâștești. Profesori din 4 țări la Pașcani

   O școală mică, dintr-o suburbie a Pașcaniului, reușește de câțiva ani să facă parte din proiecte europene și să promoveze tradițiile și România în străinătate. Este vorba despre Școala Gimnazială din Gâștești care de astăzi a dat startul unui noi proiect unde profesori din mai multe țări au venit să învețe de la noi despre egalitate de șanse dar și despre integrarea copiilor la școală. Vizitele în străinătate ale profesorilor noștri sunt stabilite pentru următoarea perioadă.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT

  Sărbătoare la Școala Gimnazială din Gâștești. De astăzi, 16 octombrie, un grup de profesori din Slovenia, Italia, Marea Britanie și Franța vor petrece câteva zile în țara noastră. Este vorba despre un program Erasmus+ accesat de către profesorii din Gâștești. Obiectivul principal al proiectului este acela de a crește gradul de conștientizare privind grupurile vulnerabile existente la ora actuală în Europa și a găsi mijloacele pentru crearea de măsuri în vederea atingerii unui nivel mai înalt de incluziune socială în societatea noastră, prin educație.

  Astăzi, profesorii din țările partenere în proiect au ajuns la școala din Gâștești. Aici au fost întâmpinați de elevii și cadrele didactice îmbrăcați în haine populare românești. Și cum se obișnuiește, oaspeții i-au întâmpinmat cu paine și sare dar și cu un mic program de dansuri tradiționale.

  Nu au lispsit mesajele de bun venit din partea conducerii școlii – profesor Monica Pleșcan, administrației locale prin inspectorul Mirela Ancuța și consilierul local Ciprian Pintilie ce face parte din CA-ul școlii. De asemenea, din partea Inspectoratului Școlar Județean Iași a venit profesorul Cristinel Iordăchioaia.

  Apoi fiecare echipă s-a prezentat și speră că proiectul să le aducă cunoștințe destule care să fie aplicate în fiecare școală în parte, scopul proiectului fiind explorarea principiilor care stau la baza egalității de șanse și incluziunii, încercând să ofere sfaturi concrete și exemple de bune practici despre colaborarea în vederea unei educații incluzive, care să îi familiarizeze pe elevi și profesori cu diferite stiluri de învățare și predare.

  “Punând întrebarea “Do you speak culture (Vorbiţi cultură?)” vom da posibilitatea elevilor noştri să îşi aprecieze propria identitate culturală şi să înţeleagă identitatea altor popoare într-un mod echitabil, promovând schimburile culturale şi înţelegerea reciprocă în spiritual cooperării şi respectului reciproc. Proiectul va lua forma unor workshop-uri, platforme şi conferinţe online, creaţii artistice şi publicaţii creative, festivaluri şi seminarii, o sărbătorire a tot ceea ce este vibrant şi divers în comunităţile noastre şcolare.” a precizat coordonatorul proiectului, profesorul Mihaela Vatavu.

  După deschiderea oficială a proiectului în următoarele zile vor avea loc prezentarea școlilor partenere în proiect, sesiuni de lucur îmbinate cu momente artistice dar și cu seri tradiționale românești. De asemenea, vor avea loc și vizite la Iași.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  Cresc preţurile, scad salariile. În topul scumpirilor se află tocmai produsele pe care românii le consumă mai ales acum, în post

  Cresc preţurile, scad salariile. În topul scumpirilor se află tocmai produsele pe care românii le consumă mai ales acum, în post. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet