21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Încă un pasaj rutier din cele trei anunțate pe Europeană între Iași și Podu Iloaiei a intrat în licitația de proiectare

Pasajul peste calea ferată de la ieşirea din Leţcani intră în licitaţia de proiectare. Este al doilea pasaj de pe DN 28 pentru care se caută un proiectant, după cel de la intersecţia cu Centura Sud a Iaşului. Al treilea pasaj promis ar urma să fie construit peste calea ferată de la intrarea în Podu Iloaiei.

Pasajul rutier anunţat la începutul anului că va fi construit peste calea ferată la ieşirea din Leţcani spre Podu Iloaiei a intrat în licitaţia pentru atribuirea contractului de proiectare. Este vorba de prima etapă, elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire. Ofertele, care pot fi înscrise în licitaţia lansată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere până la data de 3 mai, vor fi evaluate după componenta financiară (40 la sută) şi după mai multe criterii tehnice şi profesionale.

Pasajul de pe DN 28 care va traversa calea ferată Leţcani-Dorohoi este evaluat la preţul cel mai mic din pachetul de studii care cuprinde în total şase astfel de documentaţii, respectiv 741,8 mii lei. Celelalte cinci pasaje se află pe raza Regionalei de drumuri naţionale Bucureşti şi au valori estimate între 1-1,2 milioane de lei. Finanţarea vine în egală măsură de la bugetul de stat şi de la un împrumut contractat la Banca Europeană de Investiţii. Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de siguranţă rutieră, iar obiectivul specific este de a aduce îmbunătăţiri în ceea ce priveşte viteza de călătorie, prin descongestionarea traficului pe DN 28, precizează Caietul de sarcini. Câştigătorul contractului va trebui să analizeze trei soluţii tehnice, nefiind exclusă cea a unui pasaj subteran. Termenul de finalizare a documentaţiilor este de 6 luni pentru SF şi două luni pentru Proiectul pentru autorizarea construcţiei. Aşadar, documentaţia va fi gata anul viitor.

Continuarea pe Ziarul de Iași

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow