16 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Încă un pas pentru reabilitarea a două şcoli din Paşcani

Încă un pas pentru reabilitarea termică a două instituţii publice din municipiul Paşcani. Primăria din oraş a semnat contractul pentru serviciile de consultanţă şi elaborare a proiectului privind eficientizarea energetică a Şcolii “Iordache Cantacuzino” şi a celei din suburbia Lunca. A fost organizată o licitaţie iar câştigătoare este o firma din Brăila.

S-a intrat în linie dreapta privind scrierea proiectului tehnic pentru reabilitarea termică a două şcoli din oraş. Licitaţia organizată de Primăria Paşcani pentru serviciile de consultanţă şi elaborare a fost câştigată de o firma din Brăila.

Societatea câştigătoare are termen de şase săptămâni pentru finalizarea proiectului, care va fi depus pentru obţinerea finanţării la Agenţia pentru Dezvoltarea Regională Nord-Est. Administraţia locală va plăti pentru aceste servicii puţin peste 50.000 de lei, potrivit celor spuse de viceprimarul oraşului, Gabriela Nedelcu.
Sesiunea de finanţare este programată în perioada 28 februarie-28 august şi au fost cuprinse în proiect doar cele două şcoli deoarece acolo există deja expertizele tehnice, auditul energetic şi cărţile funciare. Dacă vor fi obţinute fondurile europene, urmează să fie făcută atât anveloparea clădirilor cât şi schimbarea tâmplăriei şi acoperişului sau montarea de panouri solare.

Alte articole