19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Încă un deces din cauza gripei. Cinci ieșeni infectați au murit până acum

Bărbatul decedat ieri la Institutul de Oncologie suferea tot de leucemie, la fel ca în cazul primului deces, de acum o săptămână. În total, cinci bolnavi internaţi în spitalele ieşene au murit de gripă în acest sezon, toţi având probleme medicale asociate. Oficialii de la Spitalul de Infecţioase cred că numărul de cazuri de gripă va creşte, ieri începând şcoala după vacanţa intersemestrială.

 

Focarul de gripă de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) a făcut a doua victimă. Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din judeţul Iaşi, nevaccinat împotriva gripei, şi-a pierdut viaţa în cursul dimineţii de ieri. Bolnavul, diagnosticat cu leucemie – boală pentru care urma tratament la IRO – a fost confirmat cu gripă de tip AH1N1 pe 1 februarie. Pacientul a fost transferat după confirmare în secţia ATI a institutului, acolo unde a murit ieri.

În urmă cu o săptămână, luni, 5 fe­bruarie, la IRO s-a înregistrat primul deces la un bolnav diagnosticat în cursul internării cu gripă de tip AH1N1. Victima, o femeie în vârstă de 66 de ani, diagnosticată tot cu leucemie, a decedat în urma complicaţiilor suferite după contactarea virusului gripal.

„Pacientul decedat luni se afla în evidenţa institutului cu diagnosticul de leucemie. Sus­piciunea în cazul său a apărut pe 27 ianuarie, iar confirmarea virusului gripal AH1N1 a venit pe 1 februarie. Atunci, bolnavul a fost transferat în secţia ATI, acolo unde au fost monitorizaţi toţi cei cinci bolnavi cu gripă AH1N1 în stare mai gravă. În acest moment, în ATI mai avem un singur pacient confirmat cu această gripă. Starea bolnavului este, de ase­menea, gravă“, a precizat ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi.

Potrivit directorului institutului, 10 bolnavi internaţi la IRO în ultimele săptămâni au fost confirmaţi cu gripă de tip AH1N1. Primul caz a fost confirmat pe 21 ianuarie. Alţi bolnavi în cazul cărora s-a ridicat suspiciunea de gripă în cursul internării au fost diagnosticaţi cu gripă de tip B, fără manifestări severe.

„Pentru ceilalţi bolnavi care au intrat în contact cu pacienţii cu gripă, pentru care noi am avut suspiciuni, fie nu s-a confirmat prezenţa virusului, fie a fost vorba despre gripă fără manifestări severe. Bolnavii în stare bună au fost externaţi“, a adăugat Grosu.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI