9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Încă un contract de lucrări uriaş scos la licitaţie de ApaVital

Este al treilea din cele 14 astfel de contracte din proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare în judeţ, pentru care ApaVital a obţinut finanţare de o jumătate de miliard de euro.

ApaVital a lansat în licitaţie atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor din al treilea lot de lucrări din proiectul uriaş de extindere a reţelelor de furnizare a apei şi de canalizare/ epurare. Este vorba de Contractul de Lucrări 11 (sunt 14 în proiect), respectiv Axa 9, Podu Iloaiei – Tg. Frumos. Suma alocată în proiect pentru acest contract este de 13,27 milioane de euro, valoarea de pornire în procedura de pe platforma electronică de achiziţii publice fiind de 50,37 milioane de lei (fără TVA).

Sunt vizate, printre altele, reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a celei de canalizare din Tg. Frumos (înlocuire şi montare conducte, construire staţii de pompare), extinderea/ înfiinţarea reţelelor din localităţile Buznea, Găneşti, Războieni, Dădeşti, Prigoreni (UAT Ion Neculce), respectiv din Podu Iloaiei, Scobâlţeni, Budăi (UAT Podu Iloaiei). Contractul va acoperi perioada de execuţie a lucrărilor, 22 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor, şi perioada de garanţie, de minimum 36 de luni de la semnarea procesului-verbal de recepţie la finalizarea lucrărilor. Ofertele pot fi depuse până pe 20 septembrie şi vor fi evaluare după componenta financiară (85 la sută) şi după cea tehnică (15 la sută).

Procedurile lansate până acum, ambele în mai, sunt încă în faza de depunere a ofertelor: cea de atribuire a Contractului de Lucrări 10 (Axa 8 – Voineşti-Gârbeşti, 50 milioane de lei) e deschisă înscrierilor până pe 23 august, iar cea pentru Contractul de Lucrări 3 (Axa 1 – Iaşi-Popricani, 60 milioane de lei) se închide pe 30 august.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI