More

  Încă trei intersecţii semaforizate. Proiectul a fost aprobat, investiţia va fi făcută până la sfarsitul acestui an

  Array

  Municipiul va avea încă trei intersecţii semaforizate, până la sfârşitul acestui an. Lucrările vor fi scoase la licitaţie în următoarele zile, după ce proiectul a fost aprobat de consilieri în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute.
  Este vorba despre intersecţiile de la Spitalul de Urgente, din faţa Gării şi de la “Constructorul”, investiţie estimată la  493 129  lei conform studiilor tehnice. În bugetul local sunt deja alocaţi 350.000 de lei iar pentru restul ar urma să fie făcută o rectificare bugetară, daca va fi cazul in urma licitatiei,  susţin reprezentanţii Primăriei.
  Proiectul a fost aprobat de toţi consilierii locali chiar dacă cei din opoziţie nu au votat ordinea de zi şi au avut o serie de comentarii de făcut.
  Unii dintre ei au cerut ca măcar în intersecţia de la Spitalul de Urgente să fie amenajat un sens giratoriu, în loc de semafoare. Asta deoarece ar putea apărea blocaje rutiere chiar în pantă. În acest sens exista deja un studiu de fezabilitate şi o hotărâre a Consiliului Local, votate mai demult.
  Edilul municipiului a explicat că soluţia tehnică privind amplasarea de semafoare a fost dată de specialiştii în domeniu şi avizata de Comisia de Circulaţie. Este şi cea mai puţin costisitoare, având în vedere că doar sensul giratoriu de la spital ar fi costat cca 700 000 de lei conform proiect tehnice iar zonă ar fi trebuit lărgită pentru traficul rutier. Şeful serviciului de investiţii a atras atenţia că trotuarele vizate nu pot fi modificate pentru că au fost reabilitate din fonduri europene iar timp de încă doi ani şi jumătate nu pot fi făcute modificări.
  Menţionăm că actualele semafoare şi cele care urmează să fie pus la Constructorul urmează să fie sincronizate electronic.
  De asemenea Poliţia Rutieră a solicitat că timpii de aşteptare afişaţi de semafoare care urmează să fie amplasate în intersecţia de la spital să fie mai mari. Ei urmează să fie reglaţi în funcţie de trafic, după montarea echipamentelor iar pe timpul iernii echipamentele ar putea fi închise, pentru a Evita blocaje rutiere.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Monica Berescu, deputat USRPLUS: “Cîțu a provocat o criză în Alianță pentru a-și arăta mușchii în PNL”

  Reformele adevărate și eficiente se produc doar prin voință politică și prin cooperare; indiferent de popularitatea unor decizii sau a altora. Decizia de astăzi...

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet