13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Încă trei intersecţii semaforizate. Proiectul a fost aprobat, investiţia va fi făcută până la sfarsitul acestui an

Municipiul va avea încă trei intersecţii semaforizate, până la sfârşitul acestui an. Lucrările vor fi scoase la licitaţie în următoarele zile, după ce proiectul a fost aprobat de consilieri în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute.
Este vorba despre intersecţiile de la Spitalul de Urgente, din faţa Gării şi de la “Constructorul”, investiţie estimată la  493 129  lei conform studiilor tehnice. În bugetul local sunt deja alocaţi 350.000 de lei iar pentru restul ar urma să fie făcută o rectificare bugetară, daca va fi cazul in urma licitatiei,  susţin reprezentanţii Primăriei.
Proiectul a fost aprobat de toţi consilierii locali chiar dacă cei din opoziţie nu au votat ordinea de zi şi au avut o serie de comentarii de făcut.
Unii dintre ei au cerut ca măcar în intersecţia de la Spitalul de Urgente să fie amenajat un sens giratoriu, în loc de semafoare. Asta deoarece ar putea apărea blocaje rutiere chiar în pantă. În acest sens exista deja un studiu de fezabilitate şi o hotărâre a Consiliului Local, votate mai demult.
Edilul municipiului a explicat că soluţia tehnică privind amplasarea de semafoare a fost dată de specialiştii în domeniu şi avizata de Comisia de Circulaţie. Este şi cea mai puţin costisitoare, având în vedere că doar sensul giratoriu de la spital ar fi costat cca 700 000 de lei conform proiect tehnice iar zonă ar fi trebuit lărgită pentru traficul rutier. Şeful serviciului de investiţii a atras atenţia că trotuarele vizate nu pot fi modificate pentru că au fost reabilitate din fonduri europene iar timp de încă doi ani şi jumătate nu pot fi făcute modificări.
Menţionăm că actualele semafoare şi cele care urmează să fie pus la Constructorul urmează să fie sincronizate electronic.
De asemenea Poliţia Rutieră a solicitat că timpii de aşteptare afişaţi de semafoare care urmează să fie amplasate în intersecţia de la spital să fie mai mari. Ei urmează să fie reglaţi în funcţie de trafic, după montarea echipamentelor iar pe timpul iernii echipamentele ar putea fi închise, pentru a Evita blocaje rutiere.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow