4.9 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Încă sunt șanse pentru finalizarea lucrărilor la Barajul Lunca Pașcani

Încă sunt șanse ca investiția de la barajul Lunca Pașcani să fie finalizată. Nu se știe care va fi sursa de finanțare, însă se caută soluții, atât din fonduri europene, cât și din resursele societății care administrează investiția, Hidroelctrica SA.

În acest sens, deputatul PNL, Sorin Năcuță, a început o serie de demersuri. În cadrul unei declarații politice susținută joi, 14 aprilie, politicianul a propus accesarea de fonduri pentru finalizarea acestui proiect prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Subiectul a fost discutat și în cadrul emisiunii „Pulsul Zilei”, difuzată vineri, 23 aprilie, la Bit TV.

Deputatul a adus în discuție două beneficii privind, pe de o parte, regularizarea debitului râului Siret, iar, pe de altă parte, amenajarea hidrotehnică din Pașcani ar putea reprezenta o sursă de energie regenerabilă.

Tot conform spuselor deputatului, investiția are sens și pot fi obținute surse de finanțare. Mai mult chiar, sistarea finanţării la Barajul Lunca Pașcani ar aduce costuri mult mai mari decât continuarea lucrărilor.

Reamintim că  lucrările au început în anul 1985. De atunci, a urmat o perioadă lungă în care s-a încercat finalizarea proiectului, lucrările fiind reluate în 2002 și 2006 dar abandonate, din nou, dupa cheltuirea banilor alocați.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow