More

  Încă o zi nelucrătoare pentru angajați. Care este calendarul “liberelor” din 2014

  Array

  Angajații ar putea avea anul acesta și ziua de 2 mai liberă, ea picând într-o vineri. 

  Premierul Victor Ponta a afirmat, duminică seară, la un post de televiziune, că Guvernul va declara, probabil, ziua de 2 mai 2014, drept zi nelucrătoare. Ponta a mai spus că ziua ar urma să fie recuperată la o altă dată, astfel încât 1 Mai să fie legat de zilele de sâmbătă şi duminică.

  Inițiativa vine după ce Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării şi Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistice din România au cerut Guvernului să declare 2 mai 2014 zi naţională liberă, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai, pentru sprijinirea turismului.

  În 2014, angajații vor avea parte de 13 zile declarate libere prin Codul Muncii, o parte dintre ele ca sărbători legale, însă doar zece sunt în timpul săptămânii.

  Potrivit Codului Muncii, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare. Primele zile libere din an au fost pe 1 și 2 ianuarie, care au picat miercuri și joi, iar următoarea zi declarată nelucrătoare va fi pe 21 aprilie, luni, a doua zi după Paște.

  Ziua Internațională a Muncii, 1 Mai, pică joi, urmând ca anul acesta și vineri, 2 Mai să fie declarată zi nelucrătoare.

  Următoarele zile libere, pe care le vor avea românii anul acesta, vor fi de Rusalii, respectiv 8 și 9 iunie (duminică și luni).

  Și pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, care anul acesta pică într-o vineri, angajații au zi liberă prin Codul Muncii.

  Sărbătoarea de Sfântul Andrei este și ea zi liberă, pe 30 noiembrie, care anul acesta va fi însă într-o zi de duminică. Liber va fi și a doua zi, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României care va fi luni.

  Zilele declarate libere din 2014 se încheie cu sărbătoarea Crăciunului, 25 și 26 decembrie, în zilele de joi și vineri.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI