More

  Încă o şansă pentru “Palatul Cantacuzino”. Primăria contesta rezultatul negativ, ghidul de finanţare va fi modificat

  Array

  Municipiul Paşcani intra în război cu Agenţia de Dezvoltare Nord Est. Primarul a anunţat că va contesta decizia agenţiei de a respinge cererea de de finanţare, din fonduri europene, pentru renovarea Palatului Cantacuzino.
  La sfârşitul lunii trecute, administraţia locală a primit un răspuns negativ în urma analizei administrative a dosarului. Motivul invocat este că, deşi a fost achiziţionata printr-un act de vânzare cumpărare, clădirea nu ar face parte, definitiv, din domeniul public al municipiului. Asta deoarece Guvernul nu şi-a actualizat nici până acum hotărârea privind domeniul public al municipiului.
  Dumitru Pantazi a anunţat că a avut o întâlnire cu reprezentanţii ADR – NE, pe acesta tema.
  Au fost analizate cauzele respingerii dosarului depus de municipiul Paşcani. Reprezentanţii agenţiei au spus că în câteva săptămâni de zile ar urma să fie modificat ghidul de finanţare pentru că s-au strecurat mai multe greşeli şi că va urma o nouă sesiune de depunere şi analiză a dosarelor. Edilul municipiului a anunţat că până atunci va depune şi o contestaţie pentru că cererea de finanţare să fie reevaluata pe motiv ca actualizarea hotărârii privind patrimoniul trebuia făcută de Guvern nu de administratia locală. Culmea este ca funcţionarii Primăriei au întrebat finanţatorul dacă pentru a face dovada proprietăţii Palatului Cantacuzino este suficient contractul de vânzare cumparare iar răspunsul a fost afirmativ. Dacă problema nu va fi rezolvată dosarul va fi depus pentru alte surse de finanţare.

  Investiția este estimată la 17 milioane de lei iar municipalitatea speră să obțină acești bani din fonduri europene. Pentru realizarea documentatiei s-au cheltuit din banii publici aproape 150.000 lei, degeaba, dacă rezultatul va rămâne același. Menționam că în cererea de finanțare sunt cuprinse și cheltuielile necesare pentru realizarea unui studiu arheologic al zonei. Sunt vizate galeriile subterane din apropiere care se presupune că ar face legătura cu alte zone din Pașcani.
  “Palatul Cantacuzino” a fost cumpărat de administrația locală în anul 2013, de la foștii moștenitori pentru sumă de 180.000 EURO (cererea iniţială a fost de 330.000 EURO). În câțiva ani de zile, după mutarea activităţii “Clubului Copiilor” edificiul a ajuns într-o fază avansată de degradare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Anunt licitatie spatiu Pascani

  SCM GR I MUNCA COLECTIVA Pascani anunta scoaterea la licitatie pentru vanzare a spatiului in suprafata de 96,46 mp, situat in Pascani, strada Gradinitei, nr...

  Mașină cu țigări de contrabandă, oprită în trafic la Târgu Frumos

  La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au depistat un bărbat, de 52 ani, din jud. Neamţ,...

  Incendiu la o locuință din Vânători

  În data de 01.2021, ora 13:46, două echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Vânători, comuna Vânători, judeţul Iași, pentru...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI