24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Încă o păşcăneancă la Campionatul Mondial de dezbateri

horacredit.ro/
credius.ro
creditprime.ro
creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro
vivacredit.ro
elefant.ro
elefant.ro
fashiondays.ro

Ultimele știri

O adolescentă din Paşcani s-a calificat la concursul internaţional de eseuri şcolare şi dezbatere ce va avea loc în luna aprilie, în Dubai. Este vorba despre Saraă Baroi, elevă în ultimul an de gimnaziu la o şcoală din oraş. Pasiunea pentru dezbatere a făcut-o să se înscrie la Clubul Narnia din Paşcani. Spune ea că astfel a scăpat de frică de a vorbi în public şi mai ales a învaţă cum să se documenteze şi să vină cu păreri pro şi contra pe marginea unui subiect.

Sara are 14 ani. Este elevă la Şcoala Gimnazială „I. Cantacuzino” din Paşcani. Este pasionată de dezbateri şi astfel s-a înscris la Clubul de dezbateri Narnia din Municipiu, coordonat de profesorul Daniela Orăşanu. În numai câteva luni a reuşit să deprindă şi să acumuleze informaţii destule încă să participe la un concurs internaţional.

Concursul a fost lansat la nivelul fiecărei şcoli, iar elevii au avut de scris un eseu în limba engleză de până în 600 de cuvinte cu titlu „Viziunea mea pentru oraşe sustenabile” – care implică stabilirea unui echilibru între creșterea economică și protecția mediului și găsirea de resurse alternative.

Sara nu este singura selectată din ţară. Alături de ea mai este un elev de la un liceu din Bucureşti. Ei, împreună cu profesorii îndrumători, în cazul de faţă Daniela Orăşanu, se vor întâlni în Dubai, la finală concursului cu elevi din toate colţurile lumii, care, de asemenea au avut cele mai bune rezultate la lucrarea prezentată.

Aici, pe lângă competiţie vor vizită şi obiectivele turistice – Burj Khalifa, Fântânile de pe lacul Khalifa, Muzee, Delfinariu sau Marea Moschee. Păşcăneancă va trebuie să scoată din buzunar bani pentru drum şi cazare, sumă ce ajunge până la câte mii de euro.

Finala concursului va fi găzduită de Şcoala de limba engleză Jumeirah – Dubai şi va avea loc între 17 şi 26 aprilie 2016.

Menţionăm că Clubul de Dezbateri Narnia din Paşcani nu este la primul succes de acest gen. Eleva Laura Cornei, acum în clasa a XI a, la Colegiul CF Unirea din Paşcani, a reuşit anul trecut să obţină titlul de campioană mondială la dezbateri.

sara baroi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI