17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Încă o lună pentru finalizarea investiţiilor în zona Vale. Primăria a scăpat de la plata unor cheltuieli neeligibile, de aproape 1 milion de lei

Veşti bune pentru administraţia locală. Finanţatorii Planului de Dezvoltare al Zonei Vale au acceptat cerea de prelungire a termenului de finalizare a investiţiilor din zona Vale. Recepţia lucrărilor ar urma să fie făcută pe date de 22 decembrie, nu 22 noiembrie a.c., aşa cum era stabilit în contract. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unei şedinţe de îndată a Consiliului Local.
Un alt avantaj obţinut de municipiul Paşcani, în urma ultimilor evaluări ale proiectului, este faptul că o parte dintre cheltuielile neeligibile care ar fi urmat să fie achitate din bugetul local au fost acceptate la plată de finanţator, din fonduri europene. Este vorba despre 943. 323 lei lei bani necesari pentru decontarea unor cheltuieli de proiectare şi organizare de şantier. Totodată cheltuielile eligibile au crescut cu 146 354 lei.
Menţionăm că finanţarea pentru Planul de Dezvoltare al Zonei Vale a fost semnată în anul 2009. Valoarea totală a proiectului de reabilitare a infrastructurii din zona Vale este de 17,4 mil de lei. Din aceşti bani trebuie reabilitaţi 4,8 km de străzi Esplanada şi scările, obiective aflate în diverse etape de execuţie.

Alte articole