7.5 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Încă o lună până la depunerea declarației pentru taxa de gunoi

Încă o lună până la depunerea declarației pentru taxa de gunoi

Dacă nu ați apucat, din diferite motive, să depuneți declarația pentru taxa la salubritate trebuie să știți că aveți la dispoziție încă o lună de zile. Mai exact, până la sfârșitul lui februarie sunteți așteptați la ghișeele Finanțelor Publice Locale cu copii după actele de identitate ale membrilor familiei și să completați declarația pe propria răspundere ce o găsiți la instituție. Proiectul de hotărâre a fost votat de aleșii locali în cea mai recentă ședință de Consiliu Local.

Consilierii locali ai Municipiului Pașcani au votat în ședința aferentă lunii ianuarie proiectul de hotărâre ce face referire la  prelungirea termenului de depunere a declarației pentru taxa de salubritate. Astfel, pășcănenii au timp până inclusiv în ultima zi din luna februarie a.c. să facă acest lucru. Decizia a venit în urma solicitărilor din partea cetățenilor dar și a aglomerației din ultimele săptămâni.

În acest context, consilierii din opoziție au venit cu propunerea ca administrația locale să renunțe la condițiile impuse pășcănenilor plecați în străinătate de a face dovada rezidenței prin actele de identitate sau cu contractul de muncă. Ei au spus ca in acest fel s-ar putea fluidiza traficul la Finante însă cei din executiv au declarat că în acest mod s-ar crea o bresa in sensul ca multe declaratii ar putea false si administrația locala nu are capacitatea de a le verifica in timp util. Această propunere nu a fost aprobata.

Pe acest proiect, înainte de vot, a fost și o reclamatie din partea consilierilor din opoziție în legătură cu atitudinea funcționarilor de la Finante cum că fac exces de zel în sensul că solicită și semnătura persoanelor pe copiile actelor de identitate prezentate la ghiseu.

Menționăm că valoarea taxei de salubritate este de 10,16 lei de persoană pe lună și se plătește trimestrial la Finanțe. De la începutul anului până în prezent au fost depuse la ghișeele Finanțelor mii de declarații, aproape jumătate din populația Municipiului.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI