More

  Încă o amânare pentru asfaltarea străzilor din zona Vale. Cine este vinovat, când vor începe lucrările

  Array

  Inca o frana in demararea lucrarilor de modernizare a infrastructurii din zona Vale. Contractul de executie nici macar acum nu poate fi incheiat deoarece societatea care a piedut licitatia a depus o noua contestatie. Procedurile au fost demarcate in vara anului trecut si vor mai dura inca 30 de zile. Asta insemna ca lucrarile de asfaltare a strazilor din zona Vale si cele de reabilitare a scarilor si a Esplanadei vor incepe cel mai devreme din luna iulie .
  Contestatia a fost depusa in ultimul moment, chiar inainte de expirarea termenului, de JV GEIGER Transilvania, societate care s-a mai judecat cu Primaria Pascani anul trecut, in acelasi dosar.
  Ea a licitat la pachet impreuna cu societatea Incom SA Iasi, in calitate de subcontractor. Acum Consiliul National de Solutionare a Licitatiilor trebuie sa analizeze cererea lor de anulare a rezultatului licitatiei.
  Contestatia trebuie rezolvata in cel mult 30 de zile , conform prevederilor legale. Indiferent de rezultat contractul de executie va fi incheiat dupa acest termen, ori cu firma declarata castigatoare ori cu cea care a depus contestatia.
  Castigatoarul licitatiei a fost desemnata firma Echisam din Targu Frumos in colaborare cu societatea Echisam din Pascani in calitate de subcontractant.
  Valoarea contractului este de cca 15 mil de Euro, din fonduri europene si cofinantare de la bugetul local. Investitia face parte din cadrul Planului de Dezvoltare a Zonei Vale initiat de fostul primar Grigore Craciunescu. Din acesti bani ar urma sa fie asfaltate 4,8 km de strazi, si sa fie reabilitate scarile mari si cele mici precum si Esplanada.
  Mentionam ca JV GEIGER Transilvania a mai depus o contestatie anul trecut in etapa de calificare a licitatiei, cerere acceptata de Consiliul National de Solutionare a Licitatiilor, dupa ce societatea nu a fost admisa in etapa finala a licitiatiei. Ulterior, Primaria Pascani a atacat in instanta decizia CNSL si a pierut procesul dupa care a inaintat o plangere penala reclamand ca au fost depuse documente false in dosarul de licitatie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI